„Esame nusivylusios, bet dar turime šansą“: po netikėto starto D. Karalienė ir D. Rimkutė ginklų nesudėjo Specialiai lrytas.lt, Paryžius (2)

2024 m. liepos 27 d. 16:55
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
„Neslėpsim, kad esame nusivylusios“, – žvelgdama susimąsčiusiu žvilgsniu pliaupiant lietui tarė viena garsiausių šalies irkluotojų Donata Karalienė. Šeštadienį jos ir Dovilės Rimkutės olimpinis kruasanas netikėtai prisvilo, tačiau irkluotojos dar galės taisyti šį Paryžiuje tūkstančiais perkamą kepinį, jį tepdamos saldžiu šokoladu, kaip tai daryti mėgsta vietiniai.
Daugiau nuotraukų (27)
Nuo pagrindinio Paryžiaus šurmulio nutolusiame Vere prie Marnos kanale D.Karalienė ir D.Rimkutė startavo paskutinės iš Lietuvos irkluotojų. Jau buvo aišku, kad Giedrius Bieliauskas prasibrovė į ketvirtfinalį, o Viktorija Senkutė gerokai už nugaros paliko savo konkurentes.
D.Karalienė ir D.Rimkutė dviviečių valčių varžybose antrajame atrankos irklavime tarp 4 komandų užėmė paskutinę vietą. 2000 m distanciją jos įveikė per 6 min. 59,62 sek. Į kitą etapą pateko trys komandos iš šio atrankos irklavimo.
D.Karalienė ir D.Rimkutė atsidūrė sau itin neįprastoje situacijoje – turės dalyvauti paguodos plaukime, kuris vyks sekmadienį. Iš čia dar įmanoma prasimušti į pusfinalį – tarp 4 komandų reikės nelikti paskutinėje vietoje.
Kartu su lietuvėmis paguodos plaukime dalyvaus Nyderlandų (atrankos rezultatas – 6 min. 58,65 sek.), Norvegijos (7 min.) ir Italijos (7 min. 15,51 sek.) komandos.
Pati D.Karalienė olimpinėse žaidynėse porinėje dvivietėje nėra kovojusi paguodos plaukime – nei 2016-aisiais Rio de Žaneire, nei 2021 metais Tokijo žaidynėse. Abu kartus jos porininkė buvo Dovilė Valčiukaitė. Rio de Žaneire ši pora laimėjo bronzą, o Tokijo žaidynėse tik per plauką liko nuo medalių ir užėmė ketvirtąją vietą.
„Neslėpsim, kad esame nusivylusios. Mūsų sezonas banguotas. Europos čempionate kažkaip sugebėjome save realizuoti, tačiau po jo tarsi pasimetėme, nerandame savo ritmo, irklavimo. Turime šansą patekti į dvyliktuką per paguodos plaukimą, tad tikimės tai ir padaryti“, – kalbėjo 35-erių Rio de Žaneiro žaidynių bronzos laimėtoja.
D.Karalienė ir D.Rimkutė prisiminė, kad į paguodos plaukimą buvo patekusios pasaulio taurėje ir buvo atviros: „Tai irgi buvo nuviliantis startas.“
Po 500 metrų šeštadienį lietuvės buvo antros, tačiau tada ėmė smukti žemyn. Po 1000 m jos buvo trečios, o nuo 1500 m – ketvirtos.
Finišuojant atsilikimas nuo airių buvo akivaizdus (6 min. 52,61 sek.).
„Mums nebūdinga, kad nepagreitėtume antrojoje distancijos dalyje. Turėjome pranašumą prieš aires...Kartais sunku paaiškinti, kas vyksta. Nesugebėjome viena kitai padėti valtyje. Tikrai nesame patenkintos“, – sakė D.Karalienė.
Po šeštadienio irklavimų G.Bieliauskas sakė, kad oro sąlygos privertė gerokai sunkiau padirbėti. Visi plaukimai vyko per lietų, kuris tęsiasi nuo penktadienį vykusio įspūdingo olimpinių žaidynių atidarymo.
D.Karalienė ir D.Rimkutė šiuo metu pasakyti, kas įvyko, kad nepavyko pasirodyti geriau neturi.
„Reikia susikaupti. Jaudulio didelio nėra. Varžovės – tos pačios, nieko naujo, bet esame išėjusios iš ritmo. Turime šansus sugrįžti ir viskas bus gerai. Rankų nenuleidžiame. Ryt padarysime, ką galime dar geriau, – sakė D.Rimkutė. – Visko būna. Negali prognozuoti, kas gali įvykti. Sezoną gali pradėti gerai, o pabaigti – apačioje. Nieko negalime per daug pasakyti – visko būna.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.