Su plačiausia šypsena olimpines žaidynes pasitinkanti I. Gumbs: „Norisi, kad ne tik aš savimi didžiuočiausi, bet ir visi aplinkui“

2024 m. liepos 26 d. 17:17
Interviu
Disko metikė Ieva Gumbs jau greitai įgyvendins ne tik savo, bet ir savo mamos Vitos Zarankienės svajonę – olimpinėse žaidynėse užsivilks Lietuvos komandos aprangą ir atstovaus savo šaliai.
Daugiau nuotraukų (9)
29-erių sportininkė olimpiadoje startuos tik rugpjūčio 2 dieną, tačiau jau ketvirtadienį išskrido iš Lietuvos į Paryžių.
Tai, jog dalyvavimas olimpinėse žaidynėse I.Gumbs yra išskirtinis įvykis, buvo galima suprasti tiesiog ją stebint Vilniaus oro uoste.
Uteniškė negalėjo nustygti vietoje, veidą puošė plačiausia šypsena tarp visų žmonių, kuri nesitraukė nė akimirkai, o lengvaatletė dėvėjo išskirtinius batus, papuoštus Lietuvos trispalve ir olimpiniais žiedais.
„Jaučiuosi labai gerai. Kelias dienas viskas viduje verda, stengiuosi nusiraminti. Jaudulys atsiranda vos pagalvojus apie olimpines žaidynes. Tai yra svajonių svajonė visiems sportininkams. Tad stengiuosi save nuraminti, nes nesinori perdegti“, – prieš skrydį kalbėjo I.Gumbs.
– Kokia reikšmė dalyvauti atidarymo ceremonijoje?
– Tai yra labai didelė reikšmė. Aš visiems norėčiau palinkėti užsibrėžti tikslą ir jo siekti, kiekvieną dieną apie tai galvoti ir galiausiai jį pasiekti bei galimai pasijaustumėte tai, ką aš jaučiu dabar. Tai iš tikrųjų svajonių svajonė ne tik man, bet ir mamai. Jai nepavyko išvykti į žaidynes, ji nesuvokė, jog bus galima atstovauti Lietuvai, o dabar važiuojame kartu. Labai smagu.
– Savaitė laiko Prancūzijoje. Koks jūsų planas? Ar tai susiję ir su turistiniais tikslais? Ar vien koncentracija į sportą?
– Mes taip anksti keliaujame vien dėl to, nes labai norime sudalyvauti atidarymo ceremonijoje. Čia svarbiausias olimpinių žaidynių dalykas. Pasiruošimas vyks pagal planą, stengsimės išsilaikyti kambaryje, ilsėsimės, ruošimės. Viskas suplanuota minutėmis ir tikrai laikysimės režimo. Jau po varžybų bus galima ir pagastroliuoti.
– Kokius asmeninius tikslus išsikėlėte?
– Tikslai – pasirodyti kuo geriau. Labai džiaugčiausi, jeigu pakliūčiau į finalą. Čia jau būtų uoga ant torto. Šį sezoną mano tikslas buvo patekti į olimpines žaidynes. Šį planą jau įvykdžiau, į olimpines žaidynes važiuoju. Dar kažkaip keista apie tai galvoti. Bet kuomet nuvažiuosiu, prie olimpinių žiedų nusifotografuosiu, tuomet bus oficialiai štampas, jog esu olimpietė.
– Panašu, jog iš susijaudinimo net sunku nustygti vietoje. Kas turėtų įvykti, kad grįžtumėte tokios pačios emocijos?
– Manau bet kokiu atveju grįšiu tokia pati. Vien patekimas į olimpines žaidynes yra labai didelis įvykis. Ypatingai lengvaatlečiams. Čia patenka tik 32 geriausi sportininkai iš viso pasaulio. Mano vyras yra pasakęs „pasaulyje 8 milijardai žmonių, o tik 32 patenka į olimpines žaidynes“. Pasiekimas iš tiesų yra labai didelis ir bet kokiu grįšiu laiminga. Aišku, atstovauju Lietuvai ir norisi pasirodyti kuo geriau. Norisi, kad ne tik aš savimi didžiuočiausi, bet ir visi aplinkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.