Slovėnijos didvyris nedalyvaus olimpiadoje

Tadejus Pogačaras (25 m.) įrodė, kad šiuo metu jam nėra lygių dviračių sporto pasaulyje. Slovėnas įspūdingai triumfavo sekmadienį Nicoje pasibaigusiose „Tour de France“ lenktynėse.

Gintaro Nenartavičiaus tekstas, IMAGO/„Scanpix“ nuotr.
Gintaro Nenartavičiaus tekstas, IMAGO/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2024, 1:06 PM

Pasaulio reitinge pirmaujantis T.Pogačaras tapo lenktynių lyderiu po ketvirtojo etapo ir aplenkė pernykštį čempioną daną Joną Vingegaardą 6 min. 17 sek. (nuotr.)

Slovėnas iš viso laimėjo net šešis etapus, įskaitant tris paskutinius, kai jau niekam nebuvo abejonių dėl jo pergalės.

„UAE Team Emirates“ komandai atstovaujantis T.Pogačaras tapo vos aštuntuoju pasaulyje, kuris tais pačiais metais laimėjo ir „Giro d’Italia“, ir „Tour de France“. Pastarasis tai padaręs buvo italas Marco Pantani 1998 metais.

Iš nedidelio Klaneco kaimelio, esančio netoli Liublianos, kilęs T.Pogačaras jau dabar vadinamas Slovėnijos didvyriu – trečiadienį įvyko iškilmingas jo sutikimas gimtinėje.

Bet prieš tai T.Pogačaras paskelbė ir nemalonią slovėnams naujieną – jis atsisakė dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse teisindamasis nuovargiu ir pasirengimu pasaulio čempionatui rugsėjį.

Tačiau neoficialiai kalbama apie kitą priežastį – Slovėnijos dviračių federacija neįtraukė į moterų olimpinę komandą jo sužadėtinės Urškos Žigart. Mažos šalys dažnai kvailioja, nors galėtų tinkamai reaguoti į situaciją.

Būtent dėl artėjančios Paryžiaus olimpiados šiemet „Tour de France“ pirmą kartą istorijoje finišavo Nicoje, o ne Eliziejaus Laukuose, nes Prancūzijos sostinės valdžia nepanoro rūpintis dviem renginiais iškart.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.