Paryžiuje – Lietuvos olimpiečių nusiskundimai maistu: „Labai blogai“ Specialiai lrytas.lt, Paryžius

2024 m. liepos 25 d. 17:00
Specialiai lrytas.lt, Paryžius (Prancūzija)
Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo lieka vis mažiau laiko – į Prancūzijos sostinę plūsta ir olimpiečiai, ir sirgaliai, ir žurnalistai, o penktadienį jau 33-iąjį kartą bus duotas startas didžiausiai pasaulio sporto šventei.
Daugiau nuotraukų (22)
Pirmieji lietuviai olimpiniame kaimelyje įsikūrė dar kur kas anksčiau, tiesa, ekonomiškiausiomis visų laikų žaidynėmis vadinama Paryžiaus olimpiada jau pateikė pirmųjų ne itin malonių staigmenų.
Ketvirtadienį apie tai plačiau papasakojo olimpinės debiutantės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Paplūdimio tinklininkės atskleidė, kad maitinimo kokybė olimpiniame kaimelyje kol kas yra nuvilianti.
„Gyvenam kaip studentai (šypsosi). Maistas... Nežinau, mums tai yra pirmos olimpinės žaidynės, bet daug kas iš lietuvių atvažiavę minėjo, kad tai yra vienas iš prasčiausių maitinimų, kiek yra buvę olimpinėse žaidynėse, turbūt mes galime pritarti tam, nes tikrai nėra geras maistas, o tie, kurie labiau patyrę, sakė, kad yra labai blogai“, – kalbėjo M.Paulikienė.
Nemažai klausimų daugelio šalių olimpiečiams sukėlė ir iš kartono pagamintos lovos – ekologiškos lovos yra dalis organizatorių įsipareigojimo siekti tvarumo olimpiniame kaimelyje.
„Lovos, nors ir kartoninės, bet patogios. Gal, kai esi pavargęs po visos dienos, tai tiesiog krenti ir „nulūžti“, – juokėsi A.Raupelytė.
Sportininkės ūgis siekia beveik du metrus. Paklausta, ar jai nereikėjo paprašyti prailginti lovą, 23-ejų tinklininkė atsakė, kad su lovos ilgio problemomis ji nesusidūrė.
Tiesa, kai kurių nemalonumų olimpiados debiutantės sulaukė ir už olimpinio kaimelio ribų.
„Labiausiai erzina transportas, labai vargstame su juo, nes iki arenos sunku atvažiuoti, ilgai užtrunkame kol grįžtame į namus – ir po valandą, ir po pusantros, ir po dvi. Dar nepavyksta su transportu susitvarkyti, bet pažadėjo, kad per varžybas bus viskas paprasčiau“, – pasakojo M.Paulikienė.
Pasak jos, varginančios kelionės gali turėti įtakos ir tinklininkių apsisprendimui dėl noro dalyvauti penktadienį vyksiančiame žaidynių atidaryme.
„Planuojame vykti į atidarymą, bet tas chaosas gal truputį gąsdina. Aišku, pirmas kartas, norėtume sudalyvauti, bet dar galvojame“, – kalbėjo olimpietė.
Buriuotojų iššūkiai
Su pirmaisiais iššūkiais susidūrė is savo olimpinio starto laukiantys Rytis Jasiūnas ir Viktorija Andrulytė.
„Turim dar nedidelę techninę problemą dėl vieno lipduko, dėl kurio sunkiau vaikšto viena virvė, tačiau laiko dar yra ir organizatoriai tą problemą išspręs“, – pasakojo jau antrose olimpinėse žaidynėse startuosianti V.Andrulytė.
Tuo metu burlentininkas R.Jasiūnas treniruočių metu susidūrė su kita problema – e-coli bakterijomis.
„Mums tiek užlipant, tiek nulipant nuo burlentės tenka įšokti į vandenį, sušlampame visą kūną, neretai apsitaškome ir galvą, tad tokios naujienos tikrai neramina.
Šiomis dienomis grįžę į krantą stengiamės kuo greičiau nusiprausti švariu gėlu vandeniu. Bet tikiuosi, kad iki olimpinių žaidynių pradžios šios problemos nebeliks“, – pasakoja buriuotojas.
Būtent jis penktadienį, Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo metu, drauge su žirgų sporto atstove Justina Vanagaite neš Lietuvos vėliavą.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis. Jų eigą galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.