Ir su papuoštais nagais, ir nejausdamos jaudulio – olimpinės „kregždutės“ kyla į Paryžių: „Lengva nebus“

2024 m. liepos 22 d. 15:58
„Spėju, kad tas jausmas ateis tik kai nuvažiuosime į olimpinį kaimelį, nes nežinau, tokia ramybė, nežinau, kaip apibūdinti tai, bet jaučiuosi labai rami“, – kalbėjo Monika Paulikienė, kuri pirmadienį kartu su Aine Raupelyte pakėlė sparnus į Paryžių, kuriame jau penktadienį bus atidarytos olimpinės žaidynės.
Daugiau nuotraukų (17)
29-erių M.Paulikienė ir 23-ejų A.Raupelytė taps „pirmosiomis kregždutėmis“ – merginų pora pirmą kartą Lietuvos istorijoje gins šalies garbę olimpiniame paplūdimio tinklinio turnyre.
Vilniaus oro uoste merginų veidus puošė šypsenos, o nagus – specialiai Paryžiaus olimpinėms žaidynėms skirti papuošimai
„Turbūt viskas pasijus atėjus į aikštę prieš tą didelę minią, tada bus „okay“ – dabar suprantu, kur aš esu“, – juokėsi vos prieš kelerius metus kartu su M.Paulikiene poroje sportuoti pradėjusi A.Raupelytė.
Ilgai dvejojusi dėl savo ateities vilnietė būdama 17 metų pasuko į paplūdimio tinklinį – iki tol sportininkė bandė save atrasti tiek tenise, tiek lengvojoje atletikoje, tiek ir krepšinyje. Būtent krepšinis A.Raupelytei yra itin nesvetima sporto šaka – krepšininkų šeimoje užaugusios olimpietės ūgis siekia beveik du metrus.
Vis dėlto krepšinį palikusi ir paplūdimio tinklinį pasirinkusi sportininkė nesuklydo – būtent jos ir M.Paulikienės pavardės visiems laikams nuguls į Lietuvos olimpinį metraštį.
Prieš Paryžiaus olimpines žaidynes merginų pora plušo Šveicarijoje, Austrijoje bei Latvijoje vykusiuose turnyruose, o pasirengimą vainikavo savaitės trukmės stovykla Palangoje.
„Viskas pagal planą. Turėjome labai gerą stovyklą, atidirbinėjome klaideles, esame pasiruošusios. Ačiū Dievui, kad esame be traumų, dabar turime tik eiti į aikštę ir kovoti“, – pridūrė kur kas didesnį patirties bagažą už savo porininkę turinti M.Paulikienė.
2015-ųjų Europos žaidynėse bronzos medalį nuskynusi iš Tytuvėnų kilusi sportininkė plačiau papasakojo apie iki varžybų Paryžiuje numatytą darbotvarkę.
„Nuskridusios į Paryžių turėsime kelias treniruotes, turėsime galimybę išbandyti centrinę aikštelę, visas dienas iki savo varžybų sportuosime, prisipratinsime“, – samprotavo tinklininkė.
Grupių etape Lietuvos pora kovos su Nyderlandų, Brazilijos ir Japonijos rinktinėmis.
Simboliška – pirmoji akistata prieš Nyderlandus įvyks liepos 28-ąją. Būtent šią dieną bus A.Raupelytės gimtadienis. Olimpietei sukaks 24-eri.
„Džiaugsmo labai daug, tai bus pats įspūdingiausias gimtadienis“, – kalbėjo ji.
Kalbėdamos apie tikslus sportininkės išliko lakoniškos: „Visada tikslas yra laimėti viską, neskaičiuojame, žiūrime priekį ir norime laimėti viską.“
Paprašytos įvardinti pagrindines favorites kovoje dėl medalių komplekto, olimpietės iš Lietuvos samprotavo apie Brazilijos ir JAV rinkines, tiesa, vėliau jos pridūrė, kad kalbėti apie konkrečius žaidynių favoritus šią akimirką nėra lengva.
„Dažnai tas stipriausiųjų ketvertukas keičiasi. Sunku nuspėti, nes paskutiniuose turnyruose kai kurios poros pasirodė prasčiau, bet galbūt jos ruošiasi savo pikui olimpinėms žaidynėms, galbūt turėjo daugiau fizinio krūvio. Pikas vis tiek turi būti olimpinės žaidynės.
Prieš visas pogrupio komandas esame žaidusios. Sunku pasakyti, koks bus tas jausmas, kai reikės žaisti prie 14 tūkst. sirgalių minios, bet tam ir esame komanda, kad viena kitai padėtume. Tikrai nebus lengva“, – samprotavo tinklininkės.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis. Jų eigą galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.