P. Mitkus ir J. Jančiūnaitė Kinijoje tapo standartinių šokių jaunimo pasaulio čempionais!

Visą šią savaitę Kinijos Usio mieste vyksta didelis tarptautinis sportinių šokių festivalis, kurio programoje numatyta ir daug svarbių turnyrų. Vienas tokių – vakar vykęs jaunimo amžiaus grupės (16 – 18 metų) standartinių šokių pasaulio čempionatas, kuriame triumfavo Lietuvos šokėjai.

Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė - pasaulio jaunimo čempionai<br>LSŠF nuotr.
Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė - pasaulio jaunimo čempionai<br>LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2024, 2:21 PM

Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė iš Vilniaus sportinių šokių klubo „DaVi“ didžiulėje Usio miesto arenoje vakar pasipuošė planetos pirmenybių nugalėtojų aukso medaliais, jaudinosi, skambant Lietuvos himnui, o čempionų garbės šokiui pasirinko lėtą fokstrotą.

„Prano ir Justės pasirodymą vertinu puikiai!“ – džiaugėsi kartu su sportininkais buvusi trenerė Dalia Samajauskaitė. „Turėjome aiškų pasiruošimo planą ir jo nuosekliai laikėmės.“ – apie pergalę atnešusią strategiją atviravo specialistė. Ji taip pat pridūrė, kad su šiais auklėtiniais dirbti lengva, nes yra abipusis pasitikėjimas, puikūs duomenys, darbštumas, visapusiškas tėvų palaikymas ir nuostabi trenerių komanda. „Dabar džiaugiamės visi!“ – geriausių emocijų Kinijoje neslėpė D. Samajauskaitė.

Jaunieji čempionai P. Mitkus ir J. Jančiūnaitė pritarė savo trenerei, teigdami, jog, jų nuomone, sėkmę atnešė kantrybė ir pasitikėjimas treneriais. „Rezultato reikia palaukti, todėl svarbu kantriai treniruotis, neliūdėti dėl praloštų varžybų, mokytis iš klaidų ir vėl bei vėl grįžti į salę tų pačių žingsnelių kartojimui.“ – kalbėjo Pranas Mitkus.

Po apdovanojimo ceremonijos šokėjai neabejojo, kad tokios varžybos ir kelionė įsimins visam gyvenimui. D. Samajauskaitės teigimu, šis pasaulio čempionatas per visą poros dešimties metų karjerą buvo bene svarbiausias startas, todėl nebuvo galima atmesti fakto, jog jis vyks labai karštame ir drėgname klimate. „Žinojome, kad visiškai adaptuotis reikės bent kelių dienų. Įvertinome laiko skirtumą ir karštį, todėl į Aziją išsiruošėme prieš savaitę. Vietname dar spėjome sušokti pasaulio reitingo varžybas, kuriose Pranas ir Justė taip pat tapo nugalėtojais. Tad pasitikrinome, kaip jaučiamės tokiomis sąlygomis, o ir psichologiškai laimėjimas gerai nuteikė. Vykti anksčiau ir dar sušokti Vietname buvo tikrai geras sprendimas, nes čempionato dieną Kinijoje jautėmės, kaip namuose.“ – pasakojo trenerė.

Tiesa, dėl planetos čempionato aukso P. Mitkui ir J. Jančiūnaitei teko gerokai pasijaudinti ir pakovoti, nes konkurentai buvo nusiteikę labai rimtai – nuo sidabro medalių laimėtojų iš Ispanijos mūsiškius atskyrė minimali vieno šokio persvara: Lietuvos šokėjams teisėjai skyrė tris pirmąsias vietas, vieną antrąją ir vieną trečiąją (buvo vertinami penki šokiai – lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas ir kvikstepas), o Ispanijos atstovams vertintojai parašė tris antrąsias ir dvi pirmąsias.

Įdomu, kad ant šio pasaulio čempionato podiumo dominavo lietuviška standartinių šokių mokykla. Sidabro medalius laimėjo Ispanijai atstovaujantys Adria Hernandez ir Emilija Ulčinaitė, kuri tik prieš maždaug dvejus metus išvyko iš Lietuvos, o bronza atiteko Kazachstano atstovams Neidui Lenkaičiui ir Tamarai Belenkajai. N. Lenkaitis taip pat prieš kelerius metus gyveno ir treniravosi Kaune. Kitos trys finalinio šešetuko vietos atiteko Rumunijos, Izraelio ir Lenkijos šokėjams. Iš viso turnyre varžėsi 60 porų – po vieną ar dvi geriausias poras iš daugiau kaip 35 valstybių.

Šiek tiek sportinės sėkmės šiame turnyre pritrūko Lietuvos vicečempionams Kiprui Kūrai ir Elzei Gintvilei Valiūnaitei iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų. Minimalus atotrūkis juo paliko 13-oje vietoje ir duetui nepavyko savo meistriškumo pademonstruoti pusfinalyje, o taip pat ir finale.

Dar viena diena anksčiau Kinijoje dėl pasaulio čempionų vardų varžėsi jauniai II (14 – 15 metų amžiaus šokėjai), atliekantys Lotynų Amerikos šokius. Čia taip pat tarp 60 geriausių planetos porų Radvilas Sakalauskas ir Emilija Mackevič iš Vilniaus „Ratuto“ užėmė 11-ąją vietą pusfinalyje, o Tauras Grigaliūnas ir Smiltė Barysaitė iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“ ir Kauno „Tvisto“ – 16-ąją ketvirtfinalyje.

Tuo svarbios varžybos Kinijoje dar nesibaigė. Penktadienį visi sportinių šokių sirgaliai vėl bus sutelkę akis į ekranus ir palaikys savas poras, nes vyks suaugusiųjų grupės Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė bei Valerijus Šylo ir Beatričė Rupšlaukytė. Savaitgalį net kelios mūsų šalies poros Usio arenoje dalyvaus pasaulio reitingo „Grand Slam“ serijos varžybose, o sekmadienį nekantriai laukiame profesionalų starto – standartinių šokių Pasaulio taurės varžybose dalyvaus Edgaras ir Indrė Baltaragiai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.