Pajūrį plovęs lietus neišgąsdino teniso turnyro dalyvių ir organizatorių

Praėjusį savaitgalį Palangoje vykusios antrosios platformos „Teniso namai“ vasaros turnyrų serijos varžybos „Profitus taurė“ tapo tikru iššūkiu ne tik dėl prizų kovojantiems tenisininkams, tačiau ir varžybų organizatoriams. Šeštadienį, antrąją turnyro dieną, Lietuvos pajūrį užklupusi liūtis greitai nuplovė visas galimybes tęsti turnyrą lauko kortuose.

Pajūrį plovęs lietus neišgąsdino teniso turnyro dalyvių ir organizatorių<br>A. Kazlausko nuotr.
Pajūrį plovęs lietus neišgąsdino teniso turnyro dalyvių ir organizatorių<br>A. Kazlausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2024, 1:30 PM

„Didžiuojuosi savo komanda, kuri per dvi ankstyvas šeštadienio valandas sugebėjo išgelbėti turnyrą, perkeldama jį į greta Palangos esančius uždarus teniso centrus. Dabar jau juokaujame, kad mums per savaitgalį teko suorganizuoti ne vieną, o du turnyrus. Pagal varžybų reglamentą galbūt ir neprivalėjome to daryti, tačiau tikrai nenorėjome palikti ant ledo gausaus mūsų turnyro dalyvių būrio“, – šypsosi varžybų vyriausiasis teisėjas Arūnas Grigalauskas.

Iš viso „Profitus taurės“ varžybose grūmėsi 170 teniso mėgėjų, kurie pagal pajėgumą buvo suskirstyti net į 7 divizionus.

„Akivaizdu, kad Palanga yra Lietuvos vasaros sostinė. „Profitus taurės“ yra skaitlingiausias mūsų vasaros serijos turnyras, išsiskiriantis ir dalyvių geografija. Šiemet savo atstovų jame turėjo Palanga, Klaipėda, Telšiai, Gargždai, Šilutė, Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Marijampolė, Mažeikiai, Alytus, Jonava“, – pasakoja A. Grigalauskas.

Pajėgiausio vyrų Masters diviziono nugalėtojais tapo Pijus Mockus ir Kazimieras Žakaitis, finale 4:6 6:1 10:7 įveikę kortų šeimininkus Robertą Zelicką ir Arną Zilnį.

„Stipriausio diviziono porose galėjo būti ir po vieną teniso profesionalą. Toks sprendimas pasiteisino: kitose grupėse besivaržantys tenisininkai išvydo daug puikių įtemptų kovų, tikrai aukšto lygio tenisą. Šiemet mums koją kiek pakišo tai, kad varžybos dubliavosi su Vilniuje vykusiu Lietuvos teniso čempionatu. Tikiuosi, kad tikrai pajėgių tenisininkų kitų metų turnyre išvysime dar daugiau“, – sako A. Grigalauskas.

Top diviziono nugalėtojais tapo Darius Banys ir Federikas Palesikas. Finale jie 6:4 6:3 nugalėjo Deividą Drevinską ir Arvydą Tverijoną. Lemiamame Middle pogrupio susitikime Nerijus ir Vytautas Mikelioniai 7:6(7) 7:5 įveikė Domantą Pikūną ir Patriką Žalą.

Stipriausiame moterų turnyro divizione niekas neprilygo Evelinai Jakštaitei ir Jurgitai Kveselaitei, kurios finale 6:0 6:4 palaužė Dovilės Kavolienės ir Renatos Kolganovienės pasipriešinimą. Moterų Middle pogrupyje varžoves įveikė Irina Novikova ir Sigita Stalmokė. Lemiamame susitikime jos 4:6 6:2 10:5 nugalėjo Sandrą Poškienę ir Vidą Tekutjevą.

Mišrių porų turnyrų nugalėtojais tapo Dovilė Indreikaitė ir Vytautas Indreika bei Eglė Mickeliūnienė ir Airidas Uosis.

Palangoje vykusios varžybos yra antrasis „Teniso namų“ vasaros turnyrų serijos turnyras. Pirmosios varžybos birželio mėnesį buvo surengtos Birštone, o serijos pabaigtuvės rugpjūčio 9–11 d. bus surengtos Druskininkuose.

„Teniso namų“ platforma vienija daugiau nei 6,5 tūkst. teniso žaidėjų, kurie šiuose turnyruose yra sužaidę jau beveik 80 tūkst. mačų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.