Sporto talentus sostinė pirmą kartą kviečia pretenduoti į stipendijas

Vilnius aukšto meistriškumo sportininkus kviečia pasinaudoti jaunųjų sportininkų stipendijų programa. Pirmą kartą startuojančios programos metu geriausius pasiekimus parodžiusiems sporto talentams sostinė paskirstys 50 tūkst. Eurų. Paraiškų stipendijoms laukiama iki rugpjūčio 12 d.

Sporto talentus sostinė pirmą kartą kviečia pretenduoti į stipendijas.<br>S.Žiūros nuotr.
Sporto talentus sostinė pirmą kartą kviečia pretenduoti į stipendijas.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 9:57 AM

„Visi džiaugiamės Vilniaus jaunųjų plaukikų, gimnastų, imtynininkų ir kitų individualių sporto šakų sportininkų laimėjimais Europos ir pasaulio turnyruose, čempionatuose. Tuo pačiu suprantame, kad norint pasiekti aukštų rezultatų ir augti sporte reikia ne tik daug darbo, bet ir finansų. Ugdant sporto talentus, svarbu tikslinis ir nuoseklus finansavimas. Didžiuojuosi augančiomis Vilniaus sporto žvaigždėmis ir labai viliuosi, kad stipendijos paskatins dar labiau siekti aukštų rezultatų bei garsinti nuostabųjį Vilnių“, – sako Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

Stipendijos bus skiriamos 14–29 metų sostinės sportininkams už geriausią pasiektą praėjusių metų rezultatą, dalyvavus ir konkrečiose varžybose užėmus atitinkamas vietas. Sportiniai pasiekimai turėtų būti iš individualių arba iš dviejų sportininkų sudarytų komandų sporto šakų, o sportininkai turėtų atstovauti Vilniui ir Lietuvai tarptautinėse sporto varžybose.

Paraiškas aukšto meistriškumo sportininkų stipendijoms gali teikti ne trumpiau nei vienerius metus Vilniuje registruoti juridiniai asmenys, pasirašę sportinio ugdymo sutartį su atletu, išskyrus Savivaldybei pavaldžias įstaigas.

Paraiška stipendijai gauti už pasiektus rezultatu negali būti teikiama sportininko diskvalifikavimo laikotarpiu. Stipendijos bus skiriamos vieneriems kalendoriniams metams ir išmokamos po sutarties sudarymo. Tam pačiam sportininkui einamaisiais finansavimo metais skiriama tik viena stipendija.

Jei Savivaldybės biudžeto lėšų nepakaktų, prioritetas bus skiriamas jaunesniems sportininkams, stipendijų iš kitų organizacijų negaunantiems sportininkams, aukštesnio lygio varžybose dalyvavusiems ir geresnius rezultatus parodžiusiems sportininkams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.