Graikų-romėnų imtynės Paryžiuje bus kitokios: dėl dopingo įkliuvo šio sporto legenda

2024 m. liepos 16 d. 13:39
Lrytas.lt
Tarptautinė graikų-romėnų imtynių federacija (UWW) praėjusią savaitę paskelbė sportininkų sąrašą, kurie varžysis liepos 26-ąją startuosiančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, tiesa, jose sporto sirgaliai neišvys vieno iš graikų-romėnų imtynių legendų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pranešama, kad žaidynes praleis turkas Rizasas Kayaalpas. Jį graikų-romėnų olimpiečių sąraše pakeitė Muhammetas Hamzosas Bakiras.
Turkijos žiniasklaidoje pranešama, kad R.Kayaalpo organizme buvo rasta draudžiamų medžiagų ir tai užvėrė kelią garsiam olimpiečiui varžytis Paryžiuje.
Pas turkas teisinasi, kad naudojamas prieparatas buvo skirtas vaistams, kurių vartojimą prižiūrėjo sporto gydytojas. Sportininkas teigė, kad vaistus jis vartojo nuo spengimo ausyse, galvos skausmo bei svaigimo.
„Susidūriau su apgailėtina situacija“, – aiškino imtynininkas.
34-erių turkas yra triskart olimpinių žaidynių čempionas. Apskirtai tai būtų buvusios net penktosios R.Kayaalpo olimpinės žaidynės jo karjeroje.
Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26-rupjūčio 11 dienomis, o jas galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.