E. Adomaitytės ir T. Purono komanda iš penkiakovės Europos čempionato parvežė bronzą

Šiuolaikinės penkiakovės Europos čempionatas Budapešte, Vengrijoje lietuviams baigėsi sėkminga komandine rungtimi. Elzė Adomaitytė ir Titas Puronas iškovojo bronzos medalį. Ši komanda anksčiau šiais metais tapo bronzos medalininkais Pasaulio čempionate Kinijoje.

Elzė Adomaitytė<br>A. Ridikaitės nuotr.
Elzė Adomaitytė<br>A. Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2024, 10:50 AM, atnaujinta Jul 15, 2024, 10:51 AM

Karščių alinamame Budapešte paskutiniąją Europos čempionato dieną sekmadienį 8 komandos stojo prie starto linijos. Lietuviai puikiai pasirodė jojime. Abiejų sportininkų jojimuose žirgai užkliudė tik vieną kliūtį, taigi Elzė ir Titas surinko 291 tašką iš 300 galimų. Atidavė visas jėgas fechtavime ir jojime, abu jaunieji Lietuvos atletai ir į bėgimo ir šaudymo startą stojo ketvirti nuo tuo metu lyderiaujančių italų atsilikdami 13 sek. Abu Elzė ir Titas, būdami puikūs bėgikai, aplenkė čekų ir šveicarų komandą. Paskutinė Jaudulys ir įtampa vis dėlto darė savo; paskutinė Tito šaudymo serija sukėlė šiek tiek jaudulio – 31 sek. Lietuvis paskutinį šūvį pataikė tik iš dešimto karto, tačiau visos kitos šaudymo (ir Elzės) serijos neviršijo 15 sek. Ir tai lėmė, kad Lietuvos komanda antrose svarbiausiose šio sezono varžybose iš eilės lipo ant pakylos ir pasipuošė bronzos medaliais.

„Puiku šį, tokį sudėtingą, sezoną baigti su medaliais. Esu labai dėkinga treneriams ir visai savo aplinkai už jų pagalbą ir pastangas palaikyti mane šiame kelyje. Šie metai, be jokios abejonės, buvo sunkiausi mano sportininkės karjeroje. Tai buvo pirmieji metai, kada varžiausi suaugusiųjų amžiaus grupėje ir tuo pačiu tai buvo mano pirmasis bandymas patekti į Olimpines žaidynes. Su pasididžiavimu galiu pasakyti, kad buvau labai netoli tikslo. Mano reitingo taškų užteko, kad patekčiau į Paryžiaus Olimpines , tačiau iš šalies varžytis gali tik dvi sportininkės, o šį kartą aš likau trečia. Ir nors šiek tiek liūdna, kad Paryžių stebėsiu tik iš tribūnų, bet tuo pačiu labai džiaugiuosi, kad buvau taip netoli stipriausiųjų. Taigi, kad ir skaudančia širdimi, bet priimu kiekvieną pamoką ir ruošiuosi tolimesniems iššūkiams“, – sakė komandinės bronzos Pasaulio ir Europos čempionatuose savininkė Elzė Adomaitytė.

Tai buvo ne tik paskutinės tokį aukštą rangą turinčios suaugusiųjų penkiakovės varžybos iki Paryžiaus olimpinių žaidynių, bet ir paskutinis Europos čempionatas, kuriame matėme jojimo rungtį. Po Paryžiaus olimpinių žaidynių Lietuvos penkiakovės federacija ruošiasi dviem dideliems renginiams, kurie bus surengti Lietuvoje:

– rugpjūčio 21–25 d. FISU studentų pasaulio čempionatas Kaune,

– rugsėjo 23–29 d. U19 Pasaulio čempionatas Druskininkuose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.