Cirkas su Lietuvos olimpiečių palydomis – pakviesti pagerbti į ministeriją buvo išprašyti iš ceremonijos

2024 m. liepos 10 d. 16:10
Trečiadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rengė savo simbolišką į Paryžiaus žaidynes vykstančių Lietuvos olimpiečių palydą. Į išlydėtuves buvo pakviesta Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, šeimininkės teisėmis olimpiečius sveikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Tačiau įdomiausiai renginio dalis prasidėjo vos įsibėgėjus šventei  – visa gausi šalies žiniasklaidos bendruomenė, susirinkusi pateikti palydėtuvių niuansus, buvo netikėtai išprašyta iš pagerbimo salės.
Daugiau nuotraukų (51)
Nors į Paryžių žada vykti apie penkiasdešimt Lietuvos sportininkų, į siūlymą sudalyvauti palydėtuvėse atsiliepė apie 20 atletų: irkluotojai, penkiakovininkė, imtynininkas, lengvaatlečiai.
Į renginį atvykusi Premjerė I.Šimonytė kalbėjo gan glaustai apie įvykį: „Lūkesčiai visada yra aukščiausi, bet svarbiausia mylėti savo sportininkus – nepriklausomai, kas beatsitiktų.
Visada būna visko – juk kaip sakoma, kamuolys yra apvalus. Bet mūsų požiūris neturi pasikeisti nuo rodomų rezultatų. Aš pati vyksiu į Paryžiaus olimpiadą, į jos uždarymą“, – kalbėjo I.Šimonytė.
Tačiau po visų tų gražių kalbų į pagerbimo salę susirinkę žiniasklaidos atstovai sulaukė nemenko akibrokšto – ministerijos darbuotojai paprašė salę palikti visus žurnalistus.
Neva su sportininkais, lydinčiais asmenimis, treneriais, mamomis ir federacijų prezidentais, valstybės valdininkai nori kalbėti akis į akį, nors kvietimuose į renginį apie tai neužsiminta, juolab, kad palydėtuvėse ir neturėtų būti kažkokių valstybės paslapčių.
Na, nebent dovanojamose atminimo dovanėlių maišeliuose, kurie buvo parengti ministerijos klerkų, buvo įdėti įspūdingi čekiai su premijomis arba nurodymai sportininkams imtis šnipų amato.
„Stebiu kai kada sporto varžybas, bet galiu pasakyti, kad ne visus sportininkus čia galiu atpažinti. Bet šiame mūsų pagerbimo formate tikiuosi išgirsti vieni kitus.
O kokie lūkesčiai? Noriu, kad olimpiečiai gerai jaustųsi, pasiektų rezultatų, kokių tikisi“, – aiškino naujoji Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.
Greičiausiai, jos, kaip renginio valdytojos norais, palydėtuvių ceremonija virto uždaru farsu, kokio dar nė karto nebuvo Lietuvos olimpiniame sporte.
Lietuvos olimpinę Paryžiaus žaidynių rinktinę sudaro beveik pusė šimto sportininkų, kurie olimpinių medalių sieks 13 sporto šakų: plaukimo, irklavimo, lengvosios atletikos, dviračių sporto, imtynių, šiuolaikinės penkiakovės, sportinės gimnastikos, buriavimo bei krepšinio trijulių varžybose
Pirmą kartą nepriklausomos šalies istorijoje Lietuva turės atstovus paplūdimio tinklinio ir žirgų sporto varžybose. Tai pat pirmą kartą į olimpinių žaidynių programą įtrauktas breikas.
XXXIII vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 26–rugpjūčio 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.