Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė Europos čempionate sieks kovoti kiekvienose rungtynėse

Lietuvos vaikinų jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 rinktinė savaitgalį Strasbūre išmėgins jėgas su stipriausiomis Senojo žemyno komandomis. Būtent čia liepos 5–7 dienomis bus surengtas Europos jaunių čempionatas.

Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė Europos čempionate sieks kovoti kiekvienose rungtynėse<br>A. Petrošiaus nuotr.
Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė Europos čempionate sieks kovoti kiekvienose rungtynėse<br>A. Petrošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2024, 2:22 PM

Iš viso elitiniame divizione dalyvaus 12 komandų. Jau B grupės etape lietuviams teko grėsmingi varžovai – Vokietija, Rumunija ir Airija.

A grupėje žais Čekija, Belgija, Latvija ir Prancūzija, C grupėje – Ispanija, Šveicarija, Ukraina ir Portugalija.

„Turime stiprų branduolį, kuris jau yra įgijęs patirties vyrų čempionatuose. Jie bus mūsų vedliai. Tikimės, kad kiti žaidėjai susitvarkys su savo psichologija ir mentalitetu. Kalbant apie tikslus, tai neužsibrėžiame konkrečių vietų, norime kovoti kiekvienose rungtynėse, parodyti savo gerąsias puses ir po turnyro pasakyti, kad padarėme viską, ką galėjome“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Justinas Vasiliauskas.

Treneris pabrėžė, kad paskutinėse treniruotėse akcentuojamos buvo žaidėjų atsakomybės aikštėje.

„Turime visi žinoti, kas ką darome aikštėje – kad visi būtume viename puslapyje ir nebūtų nežinomųjų. Treniruotėse labai daug akcentavome žaidimo plano laikymuisi“, – pridūrė treneris.

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių Ignas Keraminas neslėpė, kad Lietuvos rinktinės stiprybė yra žaidimas atakuojant, tačiau gynyboje dar yra kur tobulėti.

„Norime patekti į „Top-6“ ir toks yra mūsų tikslas. Atstovauti Lietuvai yra didelė garbė. Norime kelti regbio lygį Lietuvoje, o tą daryti tokiame čempionate yra nuostabu“, – teigė I. Keraminas.

Grupės etapą lietuviai pradės penktadienį 13.44 val. akistata su Vokietija. 18.06 val. lauks mačas su Airija, o šeštadienį 12.44 val. mūsiškių lauks rumunų iššūkis.

Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias grupių komandas bei dvi geriausios trečiąsias vietas užimsiančios ekipos.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Mindaugas Alekna, Robertas Petrošius, Dovydas Pangonis, Žanas Dambrauskas, Ignas Keraminas, Arminas Blanka, Justas Grigalaitis, Vakaris Perliba, Matas Vertelis, Nedas Latanauskas, Kajus Morkevičius, Alanas Aleksanianas, Armandas Stebrovičius. Treneriai Justinas Vasiliauskas ir Audrius Stonys. Vadovas – Paulius Zubavičius, gydytojas – Almantas Viruišis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.