Rusai apsimetė įžeistais – visa dziudo rinktinė atsisakė dalyvauti olimpiadoje

Kaip neutralūs sportininkai galėję Paryžiaus olimpiadoje pasirodyti Rusijos dziudo atstovai atsisakė tokios galimybės, aiškindami, jog tai žemina jų orumą. Apie tai, kad nė vienas iš dziudo rinktinės narių nevyks į žaidynes su pasididžiavimu paskelbė Rusijos dziudo federacijos (RJF) prezidentas Sergejus Soloveičikas. 2024 metų žaidynės Prancūzijos sostinėje vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

 Rusijos imtynininkė Veronika Čiumakova taip pat atsisakė vykti į Paryžiaus olimpiadą.<br> vkontakte.ru nuotr.
 Rusijos imtynininkė Veronika Čiumakova taip pat atsisakė vykti į Paryžiaus olimpiadą.<br> vkontakte.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2024, 10:15 AM, atnaujinta Jun 30, 2024, 10:16 AM

Iš 17 olimpinį įvertinimą gavusių rusų dziudo meistrų tik keturi gavo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) leidimą startuoti kaip neutralūs atletai: kvietimus galėjo pasiimti Machmadbekas Machmadbekovas, Valerijus Endovickis, Elis Starceva ir Dali Liluašvili.

Likusiems sportininkams neleista atvykti ir jie turėjo likti namuose.

„Šioje situacijoje Rusijos dziudo federacijos prezidiumas priėmė vieningą sprendimą: Rusijos rinktinė nesusitaikys su žeminančiomis sąlygomis ir nedalyvaus žaidynėse Paryžiuje tokiomis sąlygomis, kurias pasiūlė Tarptautinio olimpinio komiteto valdininkai“, – pasididžiuodamas „Mach TV“ televizijai pareiškė S.Soloveičikas.

Birželio 27 dieną du sportininkai su Rusijos pasais, taip pat penki imtynininkai su Baltarusijos pilietybėmis atmetė kvietimą į olimpiadą, nepaisant to, kad jie į žaidynes pateko kai neutralūs atletai.

Birželio 15 dieną Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pradėjo skelbti neutralių atletų su Rusijos ir Baltarusijos pasais, kurie bus įleidžiami į 2024 metų olimpines žaidynes, pavardes.

Pirmajame sąraše buvo 14 rusų, kurie galėjo dalyvauti žaidynėse Paryžiuje dviračių plento, šuolio nuo tramplino, sunkiosios atletikos ir imtynių varžybose.

Kovo 19 dieną Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pateikė griežtas sąlygas sportininkams, kurios leistų rusams patekti į Paryžiaus žaidynes kaip neutraliems atletams.

Į olimpiadą negali patekti komandinių sporto šakų atstovai bei sportininkai, kurie atstovauja Rusijos jėgos struktūrų sporto klubus.

Taip pat rusai prieš atvykdami privalės pasirašyti raštus, kad nepalaiko Rusijos sukelto karo Ukrainoje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.