„Energus“ dviratininkas Venantas Lašinis: „Baltijos čempiono titulas – pasiaukojančio komandinio darbo rezultatas“

2024 m. birželio 25 d. 07:43
Lrytas.lt
Birželio 22 d. Estijoje, Veru mieste, vykusiame Baltijos ir Lietuvos plento grupinių lenktynių čempionate „Energus“ dviratininkas Venantas Lašinis tapo Baltijos ir Lietuvos dviračių plento čempionu, o jo komandos draugas Rokas Kmieliauskas Lietuvos plento čempionate iškovojo trečiąją vietą.
Daugiau nuotraukų (1)
„Energus“ dviratininkai vyrų elito lenktynėse varžėsi su dar 68 Lietuvos, Latvijos ir Estijos dviratininkais, minančiais ir aukščiausio lygio dviračių komandose, tokiose kaip Šveicarijos „Tudor Pro Cycling Team“ ar Prancūzijos „Van Rysel – Roubaix“. Varžybas baigė 43 dviratininkai.
Antrąją vietą šiame čempionate užėmė Aivaras Mikutis (Šveicarijos „Tudor Pro Cycling Team“ komanda), trečiąją – latvis Emilsas Liepinis (Nyderlandų „Team dsm-firmenich PostNL“).
Nuo pat starto varžybos buvo labai intensyvios ir greitos. Čempionato nugalėtojo Venanto Lašinio vidutinis greitis siekė 46,3 km/h. Varžybų viduryje apie penkiolika sportininkų nuvažiavo į pabėgimą – V. Lašinis buvo tarp jų. Rokas Kmieliauskas į dienos pabėgimą prisijungė vėliau, su dar keliais dviratininkais įveikęs daugiau nei minutės tarpą.
Paskutiniame rate R. Kmieliauskas atakavo, jį prisivijo puikią sportinę formą varžybose demonstravęs A. Mikutis bei „Energus“ komandos draugas V. Lašinis. Trys lietuviai pabėgdami turėjo 30 sek. atotrūkį nuo pelotono ir drauge važiavo beveik iki finišo.
Paskutinius 5 kilometrus R. Kmieliauskas išėjęs į priekį laikė tempą, kad iš galo važiuojantys varžovai neprisivytų – šitaip komandos draugas atidavė visas savo jėgas, padėdamas Venantui Lašiniui iškovoti pergalę. Nors likus 500 metrų iki finišo atitrūkusius lietuvius prisivijo estai ir latviai, tačiau V. Lašinis pademonstravo stiprų sprintą ir sugebėjo finišuoti pirmas.
„Nuo pat starto lydėjo nežmoniškas tempas, pirmą pusę lenktynių galvojau, kad tiesiog nebaigsiu, nes savijauta buvo gana prasta. Vėliau nuvažiavus į pabėgimą atsigavau, netikėtai atitrūkome nuo grupės trys lietuviai. Vienu metu buvome pasiekę solidų pranašumą, tačiau artėjant link finišo mūsų darnus darbas suprastėjo.
Pasitarus su Roku nusprendėme išnaudoti mano pranašumą sprintuojant – Rokas pasiaukojo ir traukė mane iki finišo, o aš susikaupiau ir paskutiniuose metruose pavyko sprintuoti kaip už tėvynę bei antrą kartą išplėšti Baltijos šalių čempiono titulą.
Šis pasiekimas – stipraus ir pasiaukojančio komandinio darbo rezultatas. Ačiū Rokui, komandai ir rėmėjams už tikėjimą ir pasitikėjimą“, – po varžybų komentavo V. Lašinis, 158,2 km įveikęs per 3 val. 24 min. 49 sek.
„Likus trims ratams iki finišo sulaukėme pabėgimo. Man nepavyko atitrūkti drauge, todėl mintyse jau galvojau, kad man tai bus pralaimėtos varžybos. Visgi vėliau su keliais dviratininkais pabėgome nuo grupės ir pervažiavome į pagrindinį pabėgimą. Paskutinius 5 kilometrus atidaviau visas savo jėgas, kad padėčiau Venantui.
Finišavau dešimtas ir užėmiau trečiąją vietą Lietuvos čempionate“, – sakė Rokas Kmieliauskas, padėjęs „Energus“ komandos draugui iškovoti čempiono titulą.
Rokas Kmieliauskas finišavo 10–tas, nuo čempiono atsilikdamas vos 9 sek. Jis Lietuvos plento grupinių lenktynių prizininku tapo pirmą kartą.
Įrodė pasiryžimą kovoti
Pasak „Energus“ dviratininkų komandos sporto direktoriaus Martyno Maniušio, ši pergalė komandai svarbi kaip įrodymas, jog pirmus metus startavusios komandos tikslai, drąsiai ir ryžtingai įvardinti sezono pradžioje, nebuvo tik kalbos: „Prabėgo dar tik puse sezono, o jau praktiškai esame įgyvendinę metų tikslus. Pergalių siekis tik stiprėja“, – sakė Martynas Maniušis.
„Turime Pabaltijo čempioną. Visi mintyse tikėjome, kad mums pavyks. Komandos vienas iš tikslų keltų sezono pradžioje buvo patekti į TOP 3-tuką Pabaltijo čempionate ir Lietuvos Plento čempionate – šią užduotį įvykdėme su kaupu. Vienas iš didžiausių komandos pasiekimų – sustiprintas komandinis darbas – dviratininkai įgyja vis daugiau patirties. Šiandien komandos įgyvendinta strategija ir bendro tikslo siekimas lėmė pergalę – tai tikrai svarbi diena ir didžiausias šios sporto šakos žavesys“, – po varžybų sakė sporto direktorius.
Lietuvos plento grupinių lenktynių čempionais tapo visi trys lietuviai: Venantas Lašinis – 1 vieta; Aivaras Mikutis – 2 vieta; Rokas Kmieliauskas – 3 vieta.
Estijos čempionu tapo Normanas Vahtra (Prancūzijos „Van Rysel – Roubaix“), Latvijos – Emilsas Liepinis (Nyderlandų „Team dsm-firmenich PostNL“). „Energus“ dviratininkas Karlis Klismetas Latvijos plento grupinių lenktynių čempionate užėmė 3-iąją vietą.
Iš viso šiame čempionate Lietuvos atstovai iškovojo tris pirmas vietas. Moterų elito lenktynėse nugalėjo Olivija Baleišytė (Dubajaus „Dubai Police Cycling Team“), jaunučių merginų grupėje – Augustė Audinytė (Šilalės SM/DSK „Kvėdarna“).
Iš viso čempionate lenktyniavo 502 dalyviai (Estija – 226, Latvija – 147, Lietuva – 129).
Visus Baltijos ir Lietuvos plento grupinių lenktynių čempionato rezultatus galima rasti čia.
Artimiausios „Energus dviračių komandos“ varžybos: liepos 14 d. „Kaišiadorių dviračių lenktynės“; liepos 20 d. „Visegrad 4“ CZ, Čekija; liepos 21 d. „Lietuvos MTB XCM“ čempionatas; liepos 23 d. „Memoriał Andrzeja Trochanowskiego“, Lenkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.