Fantastika Europos čempionate tęsiasi: D. Rapšys ir T. Navikonis Serbijoje įplaukė į pusfinalį Kiti lietuviai pagerino asmeninius rekordus

Belgrade vykstančiame Europos plaukimo čempionate ir toliau gerus pasirodymus demonstruoja Lietuvos plaukikai. Ketvirtadienio rytą 200 m laisvuoju stiliumi plaukime pusfinalį pasiekė Danas Rapšys ir Tomas Navikonis.

Danas Rapšys<br>Dariaus Kibirkščio nuotr.
Danas Rapšys<br>Dariaus Kibirkščio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 11:20 AM

Plaukime taip pat dalyvavo ir Kristupas Trepočka su Tomu Lukminu, tačiau šie du sportininkai neįplaukė į pusfinalį.

D.Rapšys distanciją nuplaukė per 1 min. 47,27 sek. ir bendroje įskaitoje liko trečias.

Tuo tarpu T.Navikonis nuo geriausio Lietuvos plaukiko pernelyg neatsiliko. Jaunasis Lietuvos talentas 200 m laisvuoju stiliumi įveikė per 1 min. 47,73 sek. ir užėmė šeštąją vietą.

Tuo tarpu T.Lukminas pagerino savo prieš tai buvusį rekordą (1 min. 49,11 sek.) ir distanciją nuplaukė per 1 min. 48,22 sek, kas lėmė, kad lietuvis liko vienuoliktas. Tiesa, T.Lukminas į pusfinalį nepateko dėl to, nes jis buvo lėtesnis už prieš tai minėtus Lietuvos plaukikus.

18-metis K.Trepočka 200 m laisvuoju stiliumi įveikė per 1 min. 49,13 sek. ir užėmė 18 vietą iš 24 sportininkų. Beje, K.Trepočka per 0,06 sek. dalies pagerino prieš tai buvusį asmeninį rekordą.

Primename, kad pagal pirmenybių taisykles į pusfinalį patenka du geriausi (užfiksavę geriausią rezultatą – red.) atitinkamos šalies sportininkai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.