Prieš valstybinį egzaminą – R. Pauliukonytės triumfas atvirajame Lietuvos golfo čempionate

Savaitgalį „The V Golf Club“ aikštyne finišavo atviras Lietuvos golfo čempionatas, kuriame savo jėgas išbandė beveik 80 dalyvių.

Savaitgalį „The V Golf Club“ aikštyne finišavo atviras Lietuvos golfo čempionatas, kuriame savo jėgas išbandė beveik 80 dalyvių.<br>LGF nuotr.
Savaitgalį „The V Golf Club“ aikštyne finišavo atviras Lietuvos golfo čempionatas, kuriame savo jėgas išbandė beveik 80 dalyvių.<br>LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2024, 2:08 PM

Tai buvo vienas stipriausių atvirųjų Lietuvos golfo čempionatų, nes į jį atvyko nemažai itin aukštus meistriškumo įvertis (HCP) turintys užsieniečiai. Būtent jie ir dominavo vyrų varžybose, tuo tarpu tarp moterų triumfavo Rugilė Pauliukonytė.

Abiturientei R. Pauliukonytei apginti Lietuvos čempionės titulą nesutrukdė ir tai, kad jau sekančią dieną po pirmenybių ji laikė valstybinį biologijos brandos egzaminą.

„Sostinių golfo klubo“ atstovė per tris čempionato dienas atliko 231 smūgį ir užfiksavo PAR +15 rezultatą. Lietuvė pasižymėjo stabiliu žaidimu – pirmąją dieną ji išnaudojo 76 smūgius, antrąją – 78, trečiąją – 77.

Antrąją ir trečiąją vietas užėmė austrės – Norah Sofie Seidl (PAR +22) ir Laura Fangmeyer (PAR +23).

„Jaučiuosi gerai, nes laimėti tikrai nebuvo lengva. Varžovės buvo gana stiprios, o ir oras pirmą dieną nebuvo idealus. „The V Golf Club“ laukas nėra lengvas, tad labai džiaugiuosi, kad pavyko apginti titulą“, – sakė R. Pauliukonytė.

Sportininkė prisipažįsta, kad šiuo laikotarpiu jos didžiausias dėmesys yra nukreiptas į mokslus. Nepaisant to, viską pavyko taip suderinti, kad buvo įgyvendinti tiek sportiniai, tiek edukaciniai tikslai.

„Kadangi didžiausią dėmesį sutelkiau mokslams, tai varžyboms pasiruošti turėjau mažiau laiko nei įprastai, tačiau manau, kad viskas pavyko gerai. Abu dalykai gerai susiderino – pirmą dienos pusę žaidžiau, o antrą – mokiausi. Smagu, kad viskas pavyko kaip norėjau“, – džiaugėsi Lietuvos čempionė.

Penktąją vietą užėmė Evita Babraitytė.

Vyrų varžybose lyderiai demonstravo išties solidžius rezultatus. Atvirojo Lietuvos čempionato nugalėtoju tapęs suomis Konsta Mattssonas iš viso atliko 214 smūgių ir pasiekė neigiamą PAR (-2). Jis į priekį išsiveržė po pirmosios dienos, per kurią išnaudojo tik 68 smūgius (PAR -4).

Sidabro medalį iškovojo austras Laurenzas Kubinas (PAR +1), bronzos – vokietis Julius Lange (PAR +3).

Sėkmingiausiai iš lietuvių pasirodė jaunasis Kajus Pacauskas (Europos centro golfo klubas). Jo rezultatas – 230 smūgių (PAR +14).

11-as liko Mykolas Vasiliauskas, 13-as – Mindaugas Vaičius.

„Mid-Amateur“ grupėje pirmąsias vietas užėmė latvis Janis Spalvinis ir Skaistė Vasiliauskaitė, o veteranų – Darius Momkus ir Audronė Butkevičienė.

Uždarasis Lietuvos golfo čempionatas vyks rugpjūčio 9–11 dienomis Vilkės golfo klubo aikštyne.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.