Olimpiadoje medalio laimėti dar nepažadėjęs A. Gudžius prakalbo apie planuotą rezultatą Europoje: „Iš arenos išeičiau su mažiau nuleista galva“ Specialiai lrytas.lt, Roma (Italija)

Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius Europos lengvosios atletikos čempionate Romoje nesugebėjo sugrįžti į pergalių kelią. Dar 2018-siais Europoje karaliavęs garsus mūsų šalies disko metikas penktadienį Romos „Stadio Olympico“ stadione tenkinosi finalu ir galutine septinta vieta.

A.Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Gudžius<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2024, 10:01 AM, atnaujinta Jun 8, 2024, 11:07 AM

33-ejų A.Gudžius varžybas penktadienį pradėjo kvalifikaciniais metimais – nors patekti į geriausiųjų dvyliktuką buvo galima numetus diską 66 metrus, lietuvis A grupėje parodė 63.02 m rezultatą, tačiau to pakako, kad jis į finalą žengtų devintuoju.

Tačiau finale jo mestas diskas toliausiai skriejo trečiuoju metimu – 64.43 m, kuris leido jam įsitaisyti tik septintoje vietoje.

Europos čempiono vardą gynęs 21-erių Mykolas Alekna šį kartą pasidabino bronzos medaliu. Lietuvis geriausiu bandymu diską nusviedė 67 m 48 cm (X, 66 m 98 cm, X, 63 m 26 cm, 67 m 48 cm, X).

Europos čempionu tapo slovėnas Kristjanas Čehas, kuris antruoju bandymu diską švystelėjo 68.08 m. Sidabrą iškovojo Tokijo olimpiados bronzos medalininkas austras Lukas Weishaidingeris (67.70 m).

„Kažkiek rezultatai pagerėjo po kvalifikacijos, bet ne tiek, kiek norėjosi, – aiškino gero ūpo po finalų nepraradęs A.Gudžius. – Norėjau mesti 66 metrus. Per apšilimą mečiau 65 metrus, bet kabinau koja sektoriaus kraštus.

Per varžybas juk taip nemesi – pradžioje svaidžiau atsargiau, po to stipriau. Bet kaip dabar matau, tie 66 metrai nebūtų manęs išgelbėję. Kažkokios laimės Lietuvai penkta vieta tikrai neatneštų.

Na, gal man būtų kažkiek paprasčiau iš arenos išeiti su mažiau nuleista galva (juokiasi). Šiaip, mano amžiui, mano situacijai, kai nėra medalio, kai Gudžius jo neparveža, žmonės tipo aiškina – eik ieškok kažko kito“.

– Tai kas dabar jūsų lauks?, – buvo paklaustas A.Gudžius.

– Tai būtinai pailsėsiu ir pradėsiu rengtis olimpiadai. Ar ten galima laukti medalio – tikrai dabar apie save to nesakysiu. Bet olimpiadoje tikrai galėsiu save realizuoti kažkur 66 metrais ir dar pridėti kažkiek.

– Kvalifikacijoje sakėte, kad jums nepatinka sektorius – jis nešvarus, dulkėtas ir slidus. Kaip buvo dabar?

– Jis neslidus. Jis greitas. Pastatai koją ir ji pati sukasi. O mano metimo technikai labiau patinka labiau „prilaikymo“ sektoriai – kai vos prasukti koją gali.

Tada jaučiuosi kaip žuvis vandenyje. Tai tokie sektoriai ir pakiša koją. Bet yra, kaip yra. Varžovams nėra įdomu, kas tau geriau.

Būčiau numetęs 67 metrus, laimėčiau medalį, apie tai net ir nekalbėtume. Teisintis nėra ko.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.