Užtrenktas duris į Europos čempionato finalą trišuolininkės įvertino skirtingai – ir liejo apmaudą, ir džiaugėsi Specialiai lrytas.lt, Roma (Italija)

2024 m. birželio 7 d. 14:18
Visos trys Lietuvos trišuolininkės palieka Europos lengvosios atletikos čempionatą be pasiektų tikslų: Dovilė Kilty, Diana Zagainova ir Aina Grikšaitė liko be finalo. Mūsų šalies sportininkės tarp 27 dalyvių užėmė 16-ąją, 18-ąją ir 19-ąją vietas.
Daugiau nuotraukų (7)
Geriausiai iš trijulės pasirodė 16 poziciją laimėjusi ir antrą kartą Europos čempionate startavusi 29 metų A.Grikšaitė – ji nušoko pirmuoju bandymu 13 metrų 71 cm.
„Ko pritrūko? Nežinau. Labai gaila, kad nepavyko – labai norėjau prasimušti į finalą. Miunchene prieš dvejus metus buvo didelis mano čempionatas – ten apskritai džiaugiausi, kad esu, o čia jau norėjosi daugiau“, – aiškino A.Grikšaitė.
„Gal nuskambės keistai, bet savo pasirodymą vertinu gerai – kalbėjo 30 metų D. Kilty, nušokusi 13 m 69 cm ir likusi 18-oje vietoje. – Aš prieš porą savaičių turėjau traumą ir negalėjau normaliai treniruotis.
Dabar jokio skausmo nejaučiu. Džiaugiuosi, kad apskritai turėjau galimybę varžytis, nes per visą tą dviejų savaičių laiką siekiau tik atsigauti po raumens patempimo“.
Kalbėdama apie galimybes patekti į Paryžiaus žaidynes, ji aiškino, kad šansai yra neblogi ir svarbiausia būti sveikai.
„Labai apmaudu, kad nė vienai iš mūsų trišuolininkių nepavyko patekti į finalą – trys šansai, net devyni šuoliai. Apmaudu.
Visų istorijos skirtingos, bet galiu tik pasakyti, kad 14 metrų man nebuvo nepasiekiamas dalykas. Tik atsirado trauma ne laiku ir ne vietoje“, – kalbėjo D.Kilty.
Tuo tarpu 26 metų D.Zagainova dviejuose pirmuose šuoliuose peržengė atsispyrimo lentelę ir tik paskutiniuoju šuoliu sugebėjo pasiekti 13 metrų 64 cm rezultatą.
„Šis čempionatas buvo pozityvus tik vieninteliu dalyku – pamačiau, kad net ir peržengusi du kartus aš galėjau ramiai šokti trečiąjį bandymą ir parodžiau gan neblogą rezultatą, – tikino D.Zagainova. – Po dviejų nesėkmingų šuolių seka visiškas fiasko ir trečiame, nes panašiai buvo ir olimpiadoje Tokijuje.
O čia aš buvau rami – tos nesėkmės manęs neišmušė iš ritmo. Tiesiog reikėjo kito scenarijaus – jei aš pradėčiau tuo rezultatu, kuriuo baigiau varžybas, tai būtų labai puiku ir rezultatas dar galiausiai tik gerėtų.
Pas mane nėra kažkokio aiškaus rezultato siekio – aš tik galvoju apie finalą, o viskas kitas yra jau už brūkšnio, nepriklausomai nuo parodytų metrų. Tad man nesvarbu, kokią vietą užėmiau, nes nepatekau į finalą“.
Ji taip pat apgailestavo, kad visos jos kolegės nepateko į finalą. „Manau, kad Lietuva galėjo būti finale – net ir visos trys sportininkės. Nežinau, kokios bėdos pas jas, aš tik kalbėti galiu apie save“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.