Savo fiasko Europoje nesuprantanti disko metikė Ieva Gumbs: „Net nežinau, ką padariau blogai, kad taip blogai pasirodžiau“ Specialiai lrytas.lt, Roma (Italija)

2024 m. birželio 7 d. 14:48
Disko metikė Ieva Gumbs stengėsi iš visų jėgų, tačiau prasimušti į Europos lengvosios atletikos moterų disko metimo finalą jai ir vėl nepavyko. Romos „Stadio Olympico“ stadionas jai nebuvo sėkmingas – tris metimus kvalifikacijoje atlikusi lietuvė geriausiu bandymu įrankį nuskraidino 56.56 m ir net nekovojus antrai grupei prarado šansus būti finale.
Daugiau nuotraukų (7)
„Dar antradienį mečiau treniruotėse 62 metrus. Net neįsivaizduoju, kas tokio atsitiko, ką padariau blogai, kad taip blogai pasirodžiau“, – stebėjosi savo pasirodymu olimpinį normatyvą anksčiau įvykdžiusi 29 metų Ieva Gumbs.
Pirmieji į disko metimo sektorių žengė vyrai, o Andrius Gudžius tikino, kad sektorius naujas, jame yra dulkių, jis neslidus ir išties nebuvo lengva varžytis.
„Sektorius išties buvo dulkėtas, galėjo jį ir pašluoti, – aiškino olimpietė. – Bet man jis pasirodė visiškai neblogas. Gal karštis, nežinau, kas čia atsitiko. Nežinau ką sakyti, kaip pasiaiškinti dėl tokio blogo dalyvavimo“.
– Kaip jums reikia nutraukti tą nesėkmingų startų prakeiksmą Europos čempionatuose. Jau trečias kartas, kai nepavyksta prasimušti į finalą. Jums niekaip nesiseka tokio rango varžybose?, – buvo paklausta I.Gumbs, kuri balandį metė ir 64.98 m.
– Aš net nežinau. Visada Europos čempionatai vykdavo rugpjūtį, tai tuomet galima buvo kalbėti apie kažkokį sezono nuovargį.
Dabar buvau tiesiog gerai pasirengusi, skrido pastoviai diskas apie 62 metrus. Ką aš padariau taip blogai, kad būtų stabilūs tik 55 metrai.
Ir įdomiausia, kad nesijaučiau prispausta ar jaudinčiausi dėl varžybų – atėjau mėgautis kovomis, jaučiau metimą.
– Bet šypsena leidžia manyti, kad džiaugiatės, jog esate olimpietė?
– Taip. Bet svarbiausiose varžybose norisi pasirodyti kuo geriau, parodyti, kad gali mesti toli. Labai liūdna ir gaila – aš ramiai tikėjausi, jog lengvai pateksiu į finalą, o jau ten kovosiu dėl medalių. Buvau nusiteikusi mesti kur kas toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.