Į finalą ne tiesiausiu keliu prasibrovęs A. Gudžius: „Tai pati prasčiausia mano kvalifikacija per karjerą“ Specialiai lrytas.lt, Roma (Italija)

2024 m. birželio 7 d. 12:20
Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius Europos lengvosios atletikos čempionate Romoje penktadienį nesugebėjo įvykdyti kvalifikaciją. Pirmoje A grupėje su Mykolu Alekna ir dar 10 diskininkų kelialapio į finalą siekęs 33-ejų A.Gudžius geriausiu trečiuoju metimu diską nuskraidino 63.02 m. Tačiau lietuvis beveik buvo įsitikinęs, kad jis penktadienio vakarą sugrįš į „Stadio Olympico“ stadioną ir ten kausis finale.
Daugiau nuotraukų (1)
Tituluotas Lietuvos disko metikas į sektorių penktadienio rytą ėjo kaip į išbandymų zoną.
„Matėte, ten visų išeinančių baltos pėdos. Tas sektorius dulka, jis naujas, tai neįprasta“, – vis tiek patenkintas pasiektu rezultatu kalbėjo A.Gudžius.
Nors sportininkas dar nežinojo, ar pateks į vakare vyksiančius finalus, jis jau prognozavo, kad beveik tikras, kad stebuklų neįvyks ir jis varžysis finale.
- A grupėje užėmėte šeštąją vietą. Kaip manote, jos užteks patekimui į finalą?
- Rizikingas rezultatas. Tas rezultatas yra ne mano, bet yra kaip yra. Matėme, kaip visi mėto – nebuvo ji paprasta.
Galvoju, kad tai pati prasčiausia mano kvalifikacija per karjerą. Šešta vieta – teorinių šansų yra: važiuoju į viešbutį, einu miegoti ir atsikėlęs žiūrėsiu, ką veiksiu vakare.
- Gal geresnį rezultatą trukdė pasiekti nugaros skausmai?
- Ne. Nugara kaip nugara. Ji paruošta kovai. Pas jaučiu, kad galiu mesti toliau. Bet sektorius dulka – išeinant paliekame pėdas.
Tiesiog jis naujas, tada ir barai slysta. Matėte, kad net 5 diskininkai tik 65 metrus numetė. Antroje grupėje taip pat nebus stebuklų.
Dar palapinėje kalbėjomės su vyrais, tai sakėme, jog pagal matomą situaciją 64,5 m užteks finalams. Manau, kad 85–90 procentų, kad pateksiu į finalus.
– Dabar B grupėje bus jūsų konkurentas Martynas Alekna?
– Kodėl? Tegul jis numeta 69 metrus. Man svarbiau tie, kurie mes kaip aš – ties 63 metrais. Mes čia atvažiavome atstovauti Lietuvai, tai turiu svajonę, kad visi trys lietuviai kovotų finale. Martynas ne konkurentas, o kolega.
– Tie, kas kovoja B grupėje, jie turi geresnę poziciją rezultatui?
– Savi pliusai, savi minusai. Mes atvažiavome į kvalifikaciją neišsimiegoję, apsiblausę, jie išsimiegojo. Tačiau mes turėsime daugiau laiko pailsėti. Kad kažkam geriau bus – negaliu pasakyti.
– Ar galima teigti, kad išbandžius ryte sektorių jau galima bus vakare būti „susidraugavus“ su juo?
– Oj, vakare jau bus visiškai kitas dalykas. Tai jau ir dabar viskas keitėsi. Sekant rezultatus, matėsi, kad visi po truputį, po truputį derinosi.
Po pusmetrį, bet graibė tą geresnį rezultatą. Duokite dar penkis šešis metimus ir matysite, kaip visi mes daugiau nei 65 metrai.
Tiesiog neįprastas sektorius ir kompanijai reikia prie jo priprasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.