Per vieną dieną – jau trečioji Lietuvos kultūristo diskvalifikacija už atsisakymą pateikti dopingo testą

2024 m. gegužės 28 d. 12:14
Lrytas.lt
Atrodo, jog Lietuvos kultūristams tapo mada atsisakyti pateikti dopingo testą. Vietoj to jie renkasi ilgalaikes diskvalifikacijas. Dieną prieš Lietuvos antidopingo agentūra pranešė, kad diskvalifikuoja du kultūristus už dopingo mėginių pateikimų ignoravimą, o antradienį ketveriems metams galimybių startuoti varžybose neteko Paulius Laukaitis.
Daugiau nuotraukų (1)
„Diskvalifikuotas sportininkas Paulius Laukaitis (Kultūrizmas ir kūno rengyba), kuris pažeidė taisyklių 2.3 punktą, t.y. atsisakė pateikti dopingo kontrolės mėginį. Skirta sankcija: 4 metų diskvalifikacija. Diskvalifikacijos pabaiga: 2028 m. balandžio 24 d.“, – tikinama šalies Antidopingo agentūros pranešime.
Jei P.Laukaitis gavo ketverių metų nuobaudą, tai pirmadienį paskelbtose bausmėse už tokį patį nusižengimą sportininkai Domantas Šunokas (Kultūrizmas ir kūno rengyba) ir Lukas Salemonas (Kultūrizmas ir kūno rengyba) gavo po tris metus diskvalifikacijų.
P.Laukaitis šiemet dalyvavo šalies kultūrizmo ir kūno rengybos čempionate Kėdainiuose ir tarp mėgėjų užėmė prizinę vietą. Taip pat sportininkas iš „Mr. Universe“ varžybų Prahoje sugrįžo su medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.