Naujasis sporto virusas „Hyrox“ į arenas vilioja tūkstančius atletų

„Pirmoji pažintis su „Hyrox“ varžybomis įvyko pernai Varšuvoje! Pirmasis įspūdis – daug garso, daug šviesų“, – nusijuokė Lietuvos atletė Rimgailė Augulienė prieš „Hyrox“ etapą Gdanske, kuris priviliojo virš 2 tūkst. dalyvių iš visos Europos.

Lietuvos hiphopo ir house čempionatas: pozityvios emocijos ir naujos patirtys.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos hiphopo ir house čempionatas: pozityvios emocijos ir naujos patirtys.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 12:25 PM

„Žiūrovai palaiko dalyvius, groja didžėjus, vieni jau lipa ant podiumo, kiti tik startuoja – veiksmo iki soties, o tu net nežinai, kelintoje vietoje esi, bet viskas taip smagu ir faina, – savo patirtimi dalijosi R. Augulienė prieš gegužės 26 dieną įvyksiančias varžybas. – Atrodo, kad visą dieną tiek dalyviai, tiek varžybų organizatoriai yra euforijoje ir nieko blogo negali nutikti“.

„Hyrox“ varžybų formatas: dalyviai, nubėgę kilometrą, savo jėgas išbando „stotelėse“, kuriose turi atlikti užduotis. Po kiekvienos „stotelės“ – bėgamas kilometras. Iš viso reikia įveikti aštuonias „stoteles“. Plačiau apie varžybų formatą!

„Lengvai susižaviu sportu, – juokėsi R. Augulienė. – Yra daugybė sporto šakų, kurias norėčiau išbandyti, o „Hyrox“ pasitaikė netyčia – kolegos kalti. Pirmiausia išbandžiau sutrumpintą versiją. Buvo sunku, bet patiko, kad net nesant geros fizinės formos pavyko viską įveikti. Nėra pratimų, kurie reikalautų ypatingų įgūdžių ar įgimto talento. Reikia tik šiek tiek treniruočių... Arba charakterio, kad viską įveiktum“.

Puikiai į varžybas nusiteikęs keliauja ir Mantas Grikšas, kuris išbandys save mišrių porų varžybose.

„Keliaujame pasportuoti, – nusijuokė atletas. – Kadangi dalyvausime pirmą kartą, nežinome, ko tikėtis. Svarbiausia, žinoma, geras laikas su gera kompanija, o rezultatai patys ateis. „Hyrox“? Daug ir nuolat besikeičiančių judesių ir viskas trunka ilgai. Daug pažįstamų iš varžybų grįžo su puikiomis emocijomis, tad noriu jas patirti ir pats“.

Paklaustas, kuri „stotelė“ atrodo sunkiausia, M. Grikšas net nesuabejojo: rogių stūmimas ir traukimas.

„Svoriai atrodo labai sunkūs, baisu, kad rogės nepajudės, bet, kiek žinau, jos juda, bet lėtai“, – šypsojosi atletas.

Modestas Kungys teigė negalintis nesižavėti „Hyrox“ formatu, kuris apjungia bėgimą ir funkcinius pratimus. „Tai – puikus būdas įsitikinti, ko vertos tavo treniruotės, įvertinti, kokia yra esama sportinė forma, – sakė sportininkas. – Varžybose išbandoma daugybė fizinių gebėjimų – nuo ištvermės ir jėgos iki greičio ir koordinacijos. Be to, „Hyrox“ renginiai pritraukia entuziastingą ir palaikančią bendruomenę, todėl dalyvavimas jose tampa ne tik fiziniu iššūkiu, bet ir socialine patirtimi“.

Pasak atleto, prieš „Hyrox“ varžybas svarbiausia lavinti bėgimo ištvermę ilgesniais bėgimais ir intervalinėmis treniruotėmis, stiprinti viso kūno raumenis ir funkcinius gebėjimus.

„Taip pat svarbu mokytis taisyklingai atlikti pratimus, lavinti bendrą ištvermę vidutinio intensyvumo kardio treniruotėmis, užtikrinti tinkamą mitybą ir skysčių vartojimą, skirti laiko poilsiui, – dėstė M. Kungys. – Mano tikslas šiose varžybose? Ištaisyti savo klaidas, kurias dariau anksčiau, paspausti save. Jau turiu bilietą į etapą, kuris vyks Poznanėje lapkričio mėnesį – tad vasarą laukia nemažai sunkaus darbo“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.