EUROLYGA 2023

Po netikėtos pertraukos prie Lietuvos rinktinės vairo stojęs G. Savukynas gyrė varžovus ir džiaugėsi sugrįžimu į Vilnių

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė ketvirtadienį stos į lemiamą kovą dėl vietos pasaulio čempionate, o nacionalinei komandai vėl galės vadovauti vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-08 12:47

Paskutiniame trečiame atrankos turnyro etape Gintaro Savukyno treniruojama nacionalinė Lietuvos komanda kovos su Vengrijos rinktine. Pirmas susitikimas vyks gegužės 9 d. didžiausioje Vilniaus „Twinsbet“ arenoje, atsakomosios rungtynės – gegužės 12 d. Vengrijos mieste Vesprėme.

Dvikovoje su būsimais Paryžiaus olimpinių žaidynių dalyviais vengrais, Lietuvos rinktinė neišvengė skaudžių netekčių. Dėl sunkios kelio traumos jau ilgokai rinktinei negali padėti vienintelis lietuvis, laimėjęs Čempionų lygą – Jonas Truchanovičius, sveikatos problemos sustabdė ir Lietuvos rinktinės kapitoną Gerdą Babarską.

Tuo tarpu šios varžybos taps sugrįžimu rinktinės treneriui G.Savukynui. Tuomet stratego į rinktinę dėl nesuderintų varžybų tvarkaraščių neišleido jo treniruojamas Kataro sostinės Dohos „Al Arabi“ klubas.

– Negalėjote būti rinktinėje rungtynėse su suomiais, nes neišleido klubas. Kokia jūsų situacija yra dabar?

– Mes baigėme bendradarbiavimą su klubu ir turiu laiko rinktinei.

– Kaip atrodė jūsų darbas tuomet, kuomet jūsų čia negalėjo būti?

– Nuo pasirengimo pradžios ir praėjusio ciklo metu buvome artimame kontakte tiek dėl rungtynių analizės, tiek dėl pasiruošimo, tiek varžybų metu. Rungtynių metu sėdėjau ir vedžiau statistiką. Su daktaro pagalba mėginau persiųsti kažkokią žinutę rungtynių eigoje. Kiek ta informacija pateko laiku sunku pasakyti, bet kažkoks mėginimas dirbti kartu buvo.

– Ar įmanoma užmaskuoti tokio žaidėjo kaip Gerdas Babarskas netektį rinktinėje?

– Jau minėjau ne kartą, kad tiek Jonas Truchanovičius, tiek Gerdas Babarskas yra kertiniai mūsų veikėjai gynyboje ir aplink juos statoma gynyba. Kiti vyrai turi daug noro, galimybių, bet neturi tam reikalingos patirties. Toks ir maskavimas. Tikiuosi, kad išaiškės nauji lyderiai, kurie imsis to vaidmens ir sutvarkys gynybą.

– Vengrijos komanda yra galingas varžovas, prieš kurį jau esate žaidę. Kuo jie išsiskiria?

– Komanda nepasikeitė, tai ir yra jų stiprybė. Vengrai uri pakankamai subalansuotą sudėtį, pilnai užpildytos viso pozicijos aukšto meistriškumo sportininkais. Varžovas sudėtingas.

– Vilnius atrodo sėkminga vieta rinktinei. Čia buvo pasiekta ir istorinė pergalė prieš islandus. Ką komandai reiškia sugrįžimas į Vilnių?

– Manau, kad reiškia, nes Vilniuje buvo ne tik pergalė prieš islandus, bet ir prieš norvegus, geros kovos prieš prancūzus ir kroatus – elitines komandas. Vienu metu čia buvome stabilizavęsi, buvo kaip ir mūsų namų arena. Dabar kurį laikotarpį čia nebuvome. Manau, kad gera emocija pridės motyvacijos komandai, ir komforto žiūrovų, kurių tikiuosi susirinks nemažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.