EUROLYGA 2023

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse – iššūkiai, kurių Lietuva dar neturėjo: „Sudėtingesnė tema“

100 dienų iki Paryžiaus olimpinių žaidynių. Simboliška, bet būtent lygiai prieš 100 metų Lietuva, būtent Paryžiuje pradėjo savo žygį olimpinėje kelionėje. Tąsyk kukli futbolininkų ir dviratininkų delegacija davė startą būsimoms Lietuvos pergalėms.

D.Gudzinevičiūtė ir A.Vitkauskas.<br>Lrytas.lt LŽSF nuotr.
D.Gudzinevičiūtė ir A.Vitkauskas.<br>Lrytas.lt LŽSF nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
Aistis Vitkauskas<br>LSŽF nuotr.
Aistis Vitkauskas<br>LSŽF nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
D.Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 4:02 PM, atnaujinta Apr 17, 2024, 6:36 PM

O jų Lietuvos sportininkai per šimtmetį nuskynė nemažai – buvo iškovoti net 69 medaliai (24 aukso, 21 sidabro ir 24 bronzos medaliai).

Po 100 metų Lietuvos olimpiečiai grįžta į Paryžių – bilietus į vasarą vyksiančią didžiausią metų sporto šventę kol kas turi 29 sportininkai.

„Tikimės, kad tų sportininkų bus daugiau“, – trečiadienį kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Dar Londono olimpinėse žaidynėse, pati būdama sportininke, tikėjausi, kad gali būti 100, dabar tiek yra užplanavusi ministerija, bet kol kas tendencija nėra tokia. Manau, kad kada nors, jei įvyktų tinkami pokyčiai, viskas būtų įmanoma.“

Paryžiuje neseniai apsilankiusi 58-erių Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionė pridūrė, kad Prancūzijos sostinė intensyviai ruošiasi artėjančioms olimpinėms žaidynėms.

Pasak jos, didžiuliu iššūkiu organizatoriams taps atidarymo ceremonija, kuri, priešingai nei įprastai, vyks ne stadione, o Senos upėje.

Iššūkius pasitinka ne tik žaidynių organizatoriai, bet ir LTOK vadovybė. Pirmą kartą Lietuvos olimpinėje istorijoje šaliai atstovaus du žirginio sporto atstovai – raitelis Aistis Vitkauskas ir raitelė Justina Vanagaitė.

Kartu su jais vyks ir žirgai Commander VG bei Nabab.

„Žirgelius vežame pirmą kartą. Tai šiek tiek sudėtingesnė tema, bet mes tam pasiruošę ir viską padarysime tinkamai“, – šypsojosi LTOK vadovė.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis.

– Kiek iš organizatorių yra nuogąstaujama dėl saugumo klausimo? – buvo paklausta D.Gudzinevičiūtės.

– Tai daugiau organizaciniam komitetui ir Paryžiaus miestui skirtas klausimas. Saugumo užtikrinimas yra kiekvienų olimpinių žaidynių tema ir ji visada yra labai svarbi. Manau, kad jie padarys viską, kad tą saugumą užtikrintų.

– Kiek išlaidos Paryžiaus olimpinėms žaidynėms skiriasi nuo ankstesnių olimpinių žaidynių?

– Dar nė karto olimpinių žaidynių aplankymas nepigo. Jos visada tendencingai brangsta, susidomėjimas yra milžiniškas, todėl ir pragyvenimas tenai brangsta. Apie viešbučio kainas net bijau prasitarti, brangu, bet tai, kas nuo mūsų priklauso, mes viską padarysime ir pasirūpinsime.

– Ar galite palyginti Paryžiaus ir Tokijo viešbučių kainas?

– Galiu. Bus brangiau (juokiasi).

– Kokia situacija yra su Rusijos ir Baltarusijos sportininkais? Ar gali kažkas keistis?

– Abejoju, kad kažkas drastiškai pasikeis į kažkurią pusę. Jau seniai stebime, kad olimpinio komiteto reikalavimas seniai nežavėjo Rusijos sporto funkcionierių.

Dabar retorika iš rusų dar labiau pagriežtėjo – jiems siūloma atimti pilietybes arba paskelbti užsienio agentais, matome, kad jei jie ir bus, tai bus tik tie neutralūs, kurie neturi ryšio su valstybe ir pasižymi kitokiomis pažiūromis.

– Ukrainiečiai buvo užsiminę apie galimą žaidynių boikotą. Ar bendravote su šios šalies atstovais?

– Jie apie boikotą nebekalba jau seniai. Vis garsiau girdisi, kad jie dalyvaus, dar nėra tvirtos pozicijos, bet viskas girdima ir matoma.

– Atstovų iš pirmo žvilgsnio šiemet Lietuva turės nedaug, bet galima tikėtis medalių gausos, matome, ką demonstruoja Mykolas Alekna, Rūta Meilutytė, Dominika Banevič...

– Niekada nevardinu sportininkų, bet visi, kurie seka sporto rezultatus, žino, kas yra favoritai ir žino, iš ko galima tikėtis medalių.

Sportas yra sportas, kartais būna, kad tas sportininkas tą dieną nebūna pats stipriausias. Mes su kolegomis esame apsibrėžę, kad geriausiai olimpinio sporto lygį šalyje atspindi olimpiečių skaičius. O tas mūsų skaičius eina mažyn.

– Lūkesčių dėl medalių neturite?

– Turiu, bet nesakysiu (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024