EUROLYGA 2023

Ketvirtą vietą pasaulio čempionate užėmusi L. Asadauskaitė: „Turėjo būti auksas“

„Turėjau šiokių tokių keblumų tik atvykusi į varžybas – neatvyko dalis mano bagažo, todėl teko skolintis dalį fechtavimo inventoriaus. O svarbiausia, kad mano pistoletas nepraėjo patikros. Modelis, pasirodo, per senas. Teisėjai nusprendė, kad jis nėra geras, kad su juo šaudyti negaliu“, – pasakojo pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate ketvirtą vietą iškovojusi Laura Asadauskaitė.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
 Laura Asadauskaitė pasaulio čempionate liko ketvirta.
 Laura Asadauskaitė pasaulio čempionate liko ketvirta.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 4:06 PM

Lietuvos sportininkė kvalifikacinėse varžybose, pusfinalyje bei finale šaudė skolintu pistoletu.

„Todėl tikrai labai džiaugiuosi, kad patekau į finalą ir užėmiau ketvirtą vietą... Nors tas atitrūkimas lyderės buvo ne toks ir didelis – 17 sekundžių. Normaliomis sąlygomis, su savo pistoletu, galėjau laimėti ir aukso medalį. Manau, kad turėjo būti auksas mano. Tačiau situacija viską pakoregavo. Susikaupiau ir dariau viską, ką galėjau“, – sakė sportininkė.

Bate (Didžioji Britanija) vykstančio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų asmeninių varžybų finale L. Asadauskaitė iš viso surinko 1409 taškus (fechtavimas – 225, plaukimas – 270, jojimas – 291, „Laser Run“ – 623).

Čempione tapo italė Elena Micheli (1429), sidabrą iškovojo Alice Sotero (1420), o bronza pasipuošė britė Kerenza Bryson (1419).

„Pasirengimas vyko pagal planą, pagrindinė užduotis buvo varžybose sudalyvauti geriausios sportinės formos. Su rungtimis, kurios reikalauja fizinio pasirengimo, tikrai gerai sekėsi – ir bėgosi gerai, ir plaukime jausmas buvo geras. Varžybose viskas vyko taip, kaip buvo suplanuota, išskyrus jau kiek anksčiau mano minėtus niuansus“, – sakė L. Asadauskaitė.

Sportininkė pabrėžė jau apsipratusi prie naujojo šiuolaikinės penkiakovės varžybų formato: „Žinau, kad viskas greitai, greitai vyksta“.

„Nėra daug laiko poilsiui ir atsipalaidavimui, – nusišypsojo 39-ų penkiakovininkė. – Jeigu atvirai, man jau pradeda patikti naujas formatas“.

L. Asadauskaitė pagrindinė užduotis dabar – pasirinkti naujo modelio pistoletą.

„Kažkaip reikės bandyti jį prisijaukinti, – sakė sportininkė. – Per kelis kartus nesugebėjau jo perprasti, sunku pataikyti. Šįkart tai buvo mano antirekordas. Situacija nėra paprasta. Grįšiu namo ir pradėsiu treniruotis, lėksiu dukart per dieną į šaudyklą.

Gal ir gerai, kad viskas atsitiko dabar, laiko dar tikrai turiu iki naujo sezono pradžios. Prisišaudysiu, atsigausiu. Kiti metai – olimpiniai. Todėl mano užduotis – parodyti, ką galiu. O galiu aš daug“.

Priminsime, kad pasaulio čempionate dalyvavo ir Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė, Elzbieta Adomaitytė bei Titas Puronas, tačiau jiems nepavyko peržengti pusfinalio laiptelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.