EUROLYGA 2023

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo Europos žaidynių medalininkus

Lenkijoje vykstančių Europos žaidynių apdovanojimų ceremonijose penktadienį Lietuvos vardas skambėjo dukart – kai kanojininkas Henrikas Žustautas lipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio ir kai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė teikė apdovanojimus keturviečių baidarių įguloms.

 LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo Europos žaidynių nugalėtojus.<br> V.Dranginio nuotr.
 LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo Europos žaidynių nugalėtojus.<br> V.Dranginio nuotr.
 LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo Europos žaidynių nugalėtojus.<br> V.Dranginio nuotr.
 LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo Europos žaidynių nugalėtojus.<br> V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 8:08 PM, atnaujinta Jun 23, 2023, 8:09 PM

„Apdovanoti Europos žaidynių medalininkus kviečiami nacionalinių olimpinių komitetų, tarptautinių ar Europos sporto federacijų atstovai, garbūs svečiai.

Kabinti sportininkams ant kaklo medalį ir tapti jų džiaugsmo dalimi – neįtikėtinas jausmas ir didelė atsakomybė. Pati, kaip buvusi sportininkė puikiai pamenu, kokia tai ypatinga akimirka.

Man ši privilegija vienose ar kitose varžybose tenka jau 11 metų. Žinoma, ne visada nuo mūsų priklauso, bet jei yra galimybė, visada stengiuosi pasirinkti tas sporto šakas, kur lietuviai turi potencialo iškovoti medalį.

Ir nors ceremonijos reglamentas labai griežtas ir nė vieno sportininko negalima išskirti, visada saviškius norisi apkabinti ar stipriau paspausti ranką.

Pamenu, kai Tokijo olimpinėse žaidynėse teko apdovanoti Laurą Asadauskaitę, tuomet vos pavyko sulaikyti ašaras“, – sakė Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) viceprezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Europos žaidynių ir tuo pačiu Europos čempionais tapo ispanai (1 min. 19,964 sek.). Sidabrą iškovojo Ukrainos įgula (1 min. 20,500 sek.), bronzą – serbai (1 min. 20,800 sek.).

Dėl medalių šioje rungtyje kovojo ir Lietuvos keturvietės baidarių įgula – Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Artūras Seja, Ignas Navakauskas. Olimpinės 500 m rungties finale lietuviai užėmė devintąją vietą. Jų rezultatas – 1 min. 21,778 sek.

„Žinoma, ypatingai malonu apdovanoti Lietuvos sportininkus, tačiau sportas dažniausiai neprognozuojamas.

Įdomu tai, kad man teko apdovanoti Ukrainos keturvietę, o Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentui Vadimui Gucaitui – mūsų kanojininką H. Žustautą“, – pasakojo D. Gudzinevičiūtė.

EOK viceprezidentė D. Gudzinevičiūtė taip pat dalyvaus Krokuvoje vyksiančiame EOK Vykdomojo komiteto posėdyje.

Europos žaidynės Lenkijoje vyks iki liepos 2 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.