EUROLYGA 2023

Latviai išliko principingi: nedavė vizos Kazachstano rinktinės treneriui iš Baltarusijos

Kazachstano ledo ritulio rinktinės treneris Andrejus Skabelka negavo vizos atvykti į Latviją ir būti su komanda pasaulio ledo ritulio čempionate, kuris vyks gegužę,

 A.Skabelka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Skabelka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2023, 7:27 AM

A.Skabelka yra Baltarusijos pilietis.

Pasaulio čempionatas kitą mėnesį vyks Suomijoje ir Latvijoje – jis dėl karo Ukrainoje buvo perkeltas iš Rusijos miesto Sankt Peterburgo.

Latvija nuo karo pradžios laikosi vienos tvirčiausių pozicijų prieš Rusijos ir Baltarusijos įsitraukimą į tarptautinį sportą.

Organizacinio komiteto vadovas Edgaras Buncis atskleidė, kad Baltarusijos rinktinės treneriui A.Skabelkai, kuris pasaulio čempionate buvo paskirtas treniruoti Kazachstano rinktinę, nebuvo išduota viza įvažiuoti į Latviją.

Dar dviem Kazachstano trenerių štabo ir aptarnaujančio personalo nariams taip pat buvo atsisakyta išduoti vizas.

Kazachstano ledo ritulio federacija pakaitiniu vyriausiuoju treneriu paskyrė Galymą Mambetalijevą.

Rusija ir Baltarusija negali dalyvauti Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) renginiuose, o IIHF vadovas prancūzas Lucas Tardifas perspėjo, kad taip gali būti iki karo Ukrainoje pabaigos.

Keturi dvigubą pilietybę turėję Kazachstano komandos žaidėjai turėjo apsispręsti – prisiekti ištikimybę Rusijai arba Kazachstanui. Nuo šiol Kazachstane draudžiama turėti dvigubą pilietybę.

Kazachstano leidinio „Šaiba“ duomenimis, puolėjas Dmitrijus Gurkovas yra vienintelis iš ketverto, kuris įsipareigojo žaisti Kazachstano rinktinėje pasaulio čempionate.

Kazachstanas 2019 m. pateko elitinį į IIHF pasaulio čempionatą, o Maskvoje gimęs D.Gurkovas atstovavo šaliai 2018, 2021 ir 2022 m.

Jegoras Petuchovas, Antonas Sagadejevas ir Aleksejus Makliukovas, priešingai, nusprendė atsisakyti Kazachstano pilietybės Rusijos naudai.

A.Sagadejevas nuo 2009 metų atstovavo Kazachstanui pradėjęs žaisti jaunimo varžybose. Jis ir J.Petuchovas žaidė paskutiniuose dvejuose pasaulio čempionatuose.

A.Makliukovas žaidė Kazachstano rinktinėje 2021 m.

A.Sagadejevas yra vienintelis iš trijų, gimęs Kazachstane.

Kazachstanas, kuris praėjusiais metais užėmė 14 vietą ir vos išvengė iškritimo, pasaulio čempionato B grupėje Rygos arenoje susikaus su Kanada, Čekija, Šveicarija, Slovakija, Latvija, Norvegija ir Slovėnija.

„Nokia“ arenoje Suomijos Tamperės mieste vyks A grupės rungtynės.

IIHF pasaulio čempionatas numatytas gegužės 12–28 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.