Mėgėjų teniso varžybose – ir buvęs ilgametis Lietuvos teniso rinktinės narys

2022 m. birželio 22 d. 10:33
Lrytas.lt
„Teniso Namų“, didžiausios tenisininkus jungiančios el. platformos ir turnyrų organizatoriaus Lietuvoje, pavasario dvejetų turnyras į teniso kortus ir varžybas sugrąžino ir vieną visiems šalies teniso mylėtojams gerai pažįstamą, nors galbūt kiek primirštą žaidėją: Dovydas Šakinis Lietuvos teniso rinktinės garbę gynė 12 kartų, o 2010 metais buvo pakilęs ir iki 808-os ATP reitingo vietos.
Daugiau nuotraukų (20)
Visgi „Teniso Namų“ pavasario dvejetų turnyro finalo varžovai D.Šakinio CV neišsigando. Įtemptame pajėgiausio diviziono finale Karolis Kriščiūnas ir Adam Veliamovič 6:4 7:5 įveikė D.Šakinio ir Liudo Rimkaus duetą.
„Susitikimo baigtį lėmė keli smulkūs epizodai, keli taškai. Taip šiame sporte dažniausiai ir būna. Bet buvo geras finalas, mūsų varžovai žaidė tikrai puikiai, sveikinu juos su pergale. Džiaugiuosi, kad pavyko prasibrauti į finalą, nes grupių etape buvo momentų, kuomet rodėsi, kad mūsų kelionė čia ir baigsis. Kaip ne kaip, varžybose buvau nežaidęs bene penkis metus, o teniso raketę per šį laikotarpį į rankas kasmet paimdavau kartą ar du“, – po finalo pasakojo D.Šakinis.
Netrukus trisdešimtmetį minėsiantis kairiarankis šiaulietis šiuo metu su šeima įsikūręs Vilniuje, nors ilgą laiką jo darbų ir gyvenimo maršrutai driekėsi tarp Niujorko ir Londono. „JAV baigiau universitetą, kartu ten iš esmės pasibaigė ir mano tenisininko karjera. Amerikoje studentų lyga tikrai pajėgi, tačiau grįžti po jos į profesionalų tenisą yra labai sunku. Reikia rėmėjų, didelių lėšų, stiprios komandos, gal net tam tikro fanatizmo. Aš viso to neturėjau ar turėjau nepakankamai, todėl jau studijoms įpusėjus priėmiau sprendimą atsisakyti svajonių apie didžiausius pasaulio kortus ir svarbiausius turnyrus“.
Po studijų pradėjęs darbą vienoje tarptautinėje finansų institucijoje, vaikinas darbavosi jos biuruose JAV ir D. Britanijoje. Visgi šeimos pagausėjimas ir pasaulinė pandemija galiausiai lėmė sprendimą grįžti į Lietuvą. „Čia tėvai, seneliai, artimieji, draugai. Gimus sūnui supratome, kad norime, jog jis augtų Lietuvoje. Juolab ir darbine prasme pas mane nelabai kas pasikeitė. Dirbu toje pat bendrovėje, tik jau jos filiale Lietuvoje“, – sakė D.Šakinis.
Pasak jo, būtent čia sutikti senieji draugai, buvę treniruočių partneriai ir varžovai prikalbino šiaulietį ir vėl paimti į rankas teniso raketę. „Iš pradžių lengvas tenisas su draugais, po to – įvairūs savaitgalio turnyrai, galiausiai ir šios tęstinės „Teniso Namų“ varžybos. Jaučiu, kad ir vėl atsiranda noras varžytis, kautis, nugalėti. Aišku, kartais per televizorių pamatęs buvusį savo varžovą, žaidžiantį kuriame nors iš didžiojo kirčio turnyrų, pagalvoju, kad galbūt jo vietoje galėjau būti ir aš. Tačiau tai tikrai nėra koks nors gailestis dėl nesusiklosčiusios karjeros. Labiau, sakykime, smalsumas“, – šypsosi D.Šakinis.
„Teniso Namų“ pavasario dvejetų turnyre 11-oje divizionų varžėsi beveik 800 tenisininkų ir tenisininkių. Atskirų divizionų nugalėtojais tapo Marijus Merkevičius ir Klaidas Zaboras, Marius Juška ir Tomas Klevas, Jurgita Kveselaitė ir Marija Šiaučiūnaitė, Wirginia Misiukanis ir Lina Rudzinskienė, Živilė Bičiūnaitė ir Dovilė Dviliovienė, Auksė Mačiulaitytė ir Andrius Nikelis, Dalia Leonavičiūtė ir Marius Kukenys bei Diana Ličkuvienė ir Petras Ličkus.
„Teniso Namai“ tęstinius teniso turnyrus rengia Vilniuje ir Klaipėdoje, o vasaros metu kviečia tenisininkus į savaitgalio varžybas įvairiose Lietuvos vietose. Jau daugiau nei dešimtmetį veikiančioje platformoje yra užsiregistravę per 5 tūkst. teniso mėgėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.