EUROLYGA 2023

Lietuviškų šaknų turinti kanadietė sukūrė stebuklą: padarė tai, ko šioje šalyje nepadarė nė viena dziudo atstovė

Moterų dziudo varžybose Tokijuje kovojusi lietuviškų šaknų turinti kanadietė Jessica Klimkait padarė tai, ko nė karto nepavyko nė vienai Kanados dziudo meistrei. Šių metų pasaulio čempionė svorio kategorijoje iki 57 kg sugebėjo laimėti olimpinį bronzos apdovanojimą.

 Lietuviškų šaknų turinti J.Klimaikt laimėjo olimpiadoje Kanadai bronzos medalį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Lietuviškų šaknų turinti J.Klimaikt laimėjo olimpiadoje Kanadai bronzos medalį.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 4:47 PM, atnaujinta Jul 26, 2021, 5:15 PM

Imperatoriaus „Nippon Budokan“ sporto arenoje pirmą kartą per olimpiadų istoriją moterų dziudo varžybose kilo ir Kanados vėliava.

Bronzą laimėjo lietuviškų šaknų turinti Jessica Klimkait. Jos senelis iš mamos pusės persikėlė iš Lietuvos į Kanadą. Tiesa, pati sportininkės mama gali pasigirti ir slovakiškomis šaknimis.

Kovoje dėl trečiosios vietos kanadietė įveikė slovėnę Kaja Kajzer ir tapo pirmąja kanadiete, kuri dziudo varžybose pasidabino medaliu.

Tai buvo jau ketvirtasis Kanados apdovanojimas Tokijuje.

24 metų J.Klimkait pirmadienį kovojo prieš keturias varžoves, įskaitant ir beviltišką dvikovą prieš Prancūzijos atstovę Saraha Leonie Cysique. Nesėkmė lėmė, kad kanadietį turėjo kautis tik dėl bronzos.

Mat viena geriausių planetos dziudo atstovių tikėjosi ir dar geresnio rezultato.

Dar 2020 metais kovo mėnesį J.Klimkait patyrė sunkią kelio traumą, ir jei ne COVID-19 ir atidėtos žaidynės, ji būtų praleidusi kovas Tokijuje.

Vis dėlto, Kanada niekai negalėjo apsispręsti, ką siųsti į žaidynes, nes į vieną vietą be J.Kliamkait pretendavo ir kita pajėgi atstovė Crista Deguchi. Ji tapo dziudo pasaulio čempione 2019 metais.

Kanados dziudo federacija nutarė – kas geriau pasirodys per pasaulio čempionatą, tas ir vyks į olimpiadą. J.Klimkait sugebėjo tapti planetos čempione, o C.Deguchi buvo ketvirta.

„Jei būčiau pralaimėjusi, tuomet mano svajonė būtų sudaužyta“, – apie laimėtą kelialapį kalbėjo J.Klimkait.

Pirmąją vietą šioje svorio kategorijoje laimėjo prancūzė S.L. Cysique, o antrąją – Kosovo sportininkė Nora Gjakova. Dar vieną bronzą laimėjo japonė Tsukasa Yoshida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.