EUROLYGA 2023

Palangos teniso aikštynai nebuvo svetingi vilniečiams

Savaitgalį Palangoje daugiau nei 100 tenisininkų kovėsi dėl pirmą kartą šiame Lietuvos kurorte didžiausios tenisininkų platformos ir turnyrų organizatoriaus TenisoNamai.lt surengto turnyro prizų. Tris dienas trukusiame turnyre nugalėtojai paaiškėjo net penkiuose divizionuose – dvejuose vyrų dvejetų ir trijuose mišrių dvejetų.

 Saulius Pauža ir Arūnas Zilnys.
 Saulius Pauža ir Arūnas Zilnys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 1:21 PM

Vytautas Bartulis, projekto TenisoNamai.lt vadovas, sako, kad šis turnyras Palangoje yra antrasis projekto žingsnis į Lietuvos pajūrį – pavasarį čia buvo duotas startas ir tęstinėms Vakarų Lietuvos teniso lygos varžyboms.

„Lietuvos pajūris, o ypač Palanga, vasarą yra ideali vieta įvairiausiems teniso turnyrams. Čia gerai išvystyta šio sporto infrastruktūra, yra daug aikštynų.

Smagu ir tai, kad į Palangą vasarą atvyksta žmonės iš pačių įvairiausių Lietuvos vietų. Tai gerokai išplėtė ir mūsų turnyro dalyvių geografiją, o tai įdomu ir žaidėjams – atsiranda galimybė išbandyti jėgas su priešininkais, gyvenančiais ir žaidžiančiais visiškai kitose Lietuvos vietose. Žodžiu, esu tikras, kad šis mūsų turnyras Palangoje tikrai taps nuolatine vasaros pramoga“, – pasakoja V. Bartulis.

Ir nors šį kartą į Palangoje vykusį turnyrą daugiausiai dalyvių sugužėjo iš Vilniaus, lemiamose vyrų dvejetų turnyrų kovose vilniečiams teko pripažinti varžovų iš kitų Lietuvos vietų pranašumą.

Vyrų Top diviziono finale kaunietis Saulius Pauža ir palangiškis Arūnas Zilnys 6:4 5:7 10:4 įveikė vilniečius Tomą Bagdanskį ir Mantą Mikalopą.

Ne mažiau įtemptas buvo ir lemiamas vyrų antrojo diviziono susitikimas, po kurio rankas į viršų kėlė šilutiškiai Tomas Štakas ir Rimas Ubartas. Finale jie 6:2 4:6 10:4 nugalėjo Raimondą Antropiką iš Palangos ir Andrių Morkūną iš Vilniaus.

Stipriausio mišrių dvejetų diviziono čempionais tapo Laura Krasauskienė ir Povilas Stonkus. Antrame mišrių dvejetų pogrupyje niekas neprilygo Martynai Kilčiauskaitei ir Gediminui Nutautui, o trečiame – Wirginijai Misiukanis ir Tomui Peleckui.

Šios taurės turnyras Palangoje vienu metu vyko trijuose miesto aikštynuose – centriniame, Vanagupės ir Pušyno.

Rugsėjo 10-12 d. teniso mėgėjus jau kvies Druskininkai, kur vyks vyrų, moterų ir mišrių dvejetų turnyrai.

Projektas TenisoNamai.lt yra didžiausia mėgėjų turnyrus organizuojanti interneto platforma Lietuvoje, veikianti jau daugiau nei 10 metų. Platforma jungia daugiau nei 3 tūkstančius teniso mėgėjų, nuolat dalyvaujančių įvairiuose turnyruose visoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.