EUROLYGA 2023

Dziudo atstovas iš Alžyro savo noru pasitraukė iš olimpinių žaidynių: nenorėjo kovoti su Izraelio sportininku

30-metis dziudo kovotojas iš Alžyro Fethi Nourine nusprendė pasitraukti iš penktadienį oficialiai prasidėjusių Tokijo olimpinių žaidynių.

Alžyrietis Fethi Nourine (kovoja dešinėje) nusprendė pasitraukti iš Tokijo olimpinių žaidynių.<br>AFP/Scanpix ir IJF nuotr. koliažas.
Alžyrietis Fethi Nourine (kovoja dešinėje) nusprendė pasitraukti iš Tokijo olimpinių žaidynių.<br>AFP/Scanpix ir IJF nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 6:12 PM

Sportininkas atvyko į Japoniją, tačiau sprendimą nekovoti potencialioje dvikovoje priėmė po ištrauktų svorio iki 73 kg varžybų burtų. Jie lėmė, kad sėkmės atveju antrajame etape alžyriečiui būtų tekę kovoti su sportininku iš Izraelio Toharu Butbulu.

Pasitraukti iš Tokijo olimpinių žaidynių F.Nourine nusprendė, nes Izraelio ir Palestinos konflikte jis palaiko palestiniečių pusę.

„Tai – šokas, bet mano sprendimas yra galutinis. Palestinos klausimas yra svarbesnis už viską“, – savo sprendimą argumentavo kovotojas.

Jam pritarė ir jo treneris Amaras Benas Yaklifas.

„Mums nepasisekė su burtais, nes mūsų varžovas buvo iš Izraelio ir dėl to turėjome pasitraukti. Tai yra geras sprendimas“, – teigė treneris.

Įdomu tai, kad sportininkas iš Alžyro savo noru iš varžybų dėl tos pačios priežasties išsibraukia jau antrą kartą. Pirmąsyk jis tai padarė 2019-aisiais vykusiame pasaulio dziudo čempionate.

Tokijo olimpinės žaidynės oficialiai buvo atidarytos liepos 23 dieną ir jos vyks iki rupjūčio 8 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.