EUROLYGA 2023

Rusai pasimetę – ar iš Lietuvos perviliota D. Rimšaitė baigė karjerą?

Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacija nepalaiko kontakto su 2011-aisiais metais iš Lietuvos persiviliota Donata Rimšaite. Tai LRT.lt patvirtino federacijos atstovas spaudai Aleksejus Popovas.  

 D.Rimšaitė gali baigti karjerą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 D.Rimšaitė gali baigti karjerą.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

2019-01-30 20:14, atnaujinta 2019-01-30 20:17

Jau dvejus metus D. Rimšaitė nedalyvauja varžybose, tačiau Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacija sportininkės pareiškimo apie karjeros pabaigą nei girdėjo, nei matė.

„Ji antrą kartą ištekėjo, pagimdė dukrytę ir persikraustė gyventi į Sankt Peterburgą. Pasikeitė ir jos telefono numeris. Naujojo mes ir patys nežinome“, – LRT.lt sakė A. Popovas.

Bet jis pabrėžė, kad apie savo karjeros pabaigą sportininkė taip pat nepranešė. „Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ji sudalyvavo Kremliaus taurės varžybose ir daugiau jos nematėme, – kalbėjo A. Popovas. – Tiesą pasakius, tikime, kad ji dar grįš į sportą. Suprantame, kad gali prireikti laiko. Po motinystės atostogų juk nėra lengva įsivažiuoti. Be to, tarp moterų yra labai didelė konkurencija“.

Atstovas spaudai pabrėžė, kad dabar vienintelis 31-erių D. Rimšaitės tikslas sporte galėtų būti kelialapis į Tokijo olimpines žaidynes.

„Tačiau jau dabar reikėtų pradėti dalyvauti varžybose, juk reikia prasimušti į rinktinę, rinkti reitingo taškus. Teoriškai ji dar spėtų, jei pradėtų dalyvauti varžybose pavasarį. Reikėtų šalies čempionate išsikovoti vietą rinktinėje, – dėstė A. Popovas. – Taip, ji gali patekti į olimpines žaidynes. Tačiau tai tėra teorinė prielaida. Praktiškai tai įgyvendinti būtų labai sudėtinga“.

A.Popovas teigė, kad su federacija sportininkė jokių kontaktų nepalaiko. „Ir mes neturime jos naujų kontaktų“, – apgailestavo pašnekovas.

Primename, kad gindama Rusijos garbę D. Rimšaitė yra laimėjusi bronzos medalius 2013-ųjų pasaulio ir 2014-ųjų Europos čempionatuose, o 2016-aisiais pasaulio čempionate su Aleksandru Lesunu iškovojo auksą mišrios estafetės rungtyje.

Apie savo sportinės karjeros pabaigą D. Rimšaitė su žurnalistais yra kalbėjusi ne vieną kartą. Ji buvo atskleidusi, kad karjerą baigti planavo po Londono olimpinių žaidynių (2012), tačiau į jas neišvyko dėl pereinamojo laikotarpio po pilietybės keitimo. Ji trejus metus neglėjo dalyvauti tarptautinėse varžybose su Rusijos vėliava.

Kiek vėliau kalbėdama apie Rio ji užsiminė, kad po žaidynių norės pailsėti nuo penkiakovės. Tęsti savo karjerą sportininkė žadėjo tik tuo atveju, jei pavyks gerai pasirodyti.

„O jeigu prastai – žiūrėsiu, ar verta vargti toliau ir aš iš viso būsiu reikalinga Rusijos rinktinei“, – viename interviu yra sakiusi D. Rimšaitė.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Rusijos rinktinės viena lyderių D. Rimšaitė liko be medalio – užėmė 12-ą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.