EUROLYGA 2023

Kas populiaresnis: „N.Y. Yankees“ įveikė „Manchester United“

Turite kepuraitę, ant kurios dvi raidės? NY? Ar žinojote, kad šis sportinis žanklas yra pats vertingiausias ir daugiausiai uždirbantis? „New York Yankees“ įveikė „Manchester United“ besigrumdamas dėl paties vertingiausios sportinio vardo titulo, tačiau ar ilgam? Pateikiame dešimt pačių vertingiausių sportinų ženklų sąrašą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2012, 8:46 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:42 PM

1. “New York Yankees” (beisbolas). Vardo vertė – 363 mln. JAV dolerių.

Rekordinė pergalių beisbolo čempionate serija: 27 titulai. Tai leido suburti pačią didžiausią gerbėjų bendruomenę pasaulyje. Šios komandos atributika yra parduodama kosminiu greičiu – visas pasaulis nešioja kepuraites su „NY“ logotipu. „Yankee Global Enterprises“ valdo kompanijas „Legends“, kuri užsiima stadionų valdymu, bei „IMG College“, kuri užsiima studentų sporto marketingu.

2. “Manchester United” (futbolas). Vertė – 293 mln. JAV dolerių.

Tai yra viena brangiausių sporto komanda, kuri buvo įvertinta 2, 23 mlrd. JAV dolerių. Iki 2011 metų tai buvo daugiausiai pelno atnešęs kokybės ženklas. Jis atpigo tik kritus JAV dolerio vertei svaro sterlingo atžvilgiu.

3. Madrido „Real“ (futbolas). Vertė – 255 mln. JAV dolerių.

2010/11 metų sezono duomenimis klubas uždirbo 695 mln. JAV dolerių – daugiau negu bet kuris kitas futbolo klubas. Ispanijos čempionai pratęsė kontraktą su „Adidas“ iki 2020 metų, kuris garantuoja kasmetines 40-ies mln. JAV dolerių įplaukas.

4. Dallas Cowboys“ (amerikietiškas futbolas). Vertė – 249 mln. JAV dolerių.

Šioje komandoje žaidžia net keturi žaidėjai, kurie patenka į TOP- 20 žaidėjų sąrašą, pagal parduodamus marškinėlius. Be to, „kaubojai“ iš Dalaso – pati brangiausia JAV sporto komanda, kuri buvo įvertinta 2,1 mlrd. JAV dolerių.

5. „Los Angeles Dodgers“ (beisbolas). Vertė – 202 mln. JAV dolerių.

Pavasarį ši komanda buvo parduota „Guggenheim Baseball Management LLC“ už 2 mlrd. JAV dolerių. Dar 150 mln. JAV dolerių buvo paklota už komandos stadioną. Tai pats stambiausias pardavimas šiuolaikiniame sporte. Artimiausiu metu komanda žada sudaryti kontraktą su žiniasklaidos kompanija dvidešimčiai metų. Kontrakto vertė – 4 mlrd. JAV dolerių.

6-7. Miuncheno “Bayer” (futbolas). Vertė – 192 mln. JAV dolerių.

Pats garsiausias Vokietijos sporto klubas yra pasirašęs kontraktą su „Adidas“, kuris galioja iki 2019-ų metų. Kasmet klubas iš rėmėjų gauna po 36 mln. JAV dolerių. Praėjusį sezoną komercinės klubo pajamos siekė 546 mln. JAV dolerių.

6-7. “Boston Red Sox“ (beisbolas). Vertė – 192 mln. JAV dolerių.

Televizijos reitingai 2011 metais teigė, kad šios komandos rungtynes vidutiniškai stebėjo 7,4 proc. auditorijos. Tai yra ketvirtas rezultatas beisbolo istorijoje. Šiuo metu komanda turi net 95 komercinius partnerius.

8. “New England Patriots” (amerikietiškas futbolas). Vertė – 188 mln. JAV dolerių.

„Gillette Stadium“ - tai pats didžiausias amerikietiško futbolo stadionas JAV. Aplink jį – parduotuvės, klubo muziejus, restoranai. Populiarumo pridėjo ir televizijos laida „Patriots All Access“, kurioje pasakojama apie žaidėjų gyvenimą.

9. „Barcelona“ (futbolas). Vertė – 176 mln. JAV dolerių.

2011/12 metų sezonas klubui buvo rekordinis. Pelnas siekė 52 mln. JAV dolerių. Šiuos pinigus futbolo klubas panaudos mažindamas skolą, kuri dabar siekia 440 mln. JAV dolerių.

10. Londono “Arsenal” (futbolas). Vertė – 156 mln. JAV dolerių.

Savo pajamas 2012-ais metais klubas padidino pasirašęs sutartis su „Carlsberg“ ir bukmekerių firma „Betsson“. Klubo pelanas pernai siekė 59 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.