Naujasis moterų rinktinės vadovas – apie ambicingą tikslą ir puikią žinią dėl J. Jocytės M. Balčiūnas prakalbo apie sutartį su R. Grigu

2024 m. spalio 23 d. 15:57
Interviu
Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšinio programų vadovas Marius Tamolis antradienio popietę buvo pristatytas naujuoju Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vadovu. Naujasis nacionalinės komandos vedlys prakalbo apie esamą tikslą, džiugią naujieną dėl Justės Jocytės ir kitų atvyksiančių žaidėjų.
Daugiau nuotraukų (8)
Naujasis moterų krepšinio rinktinės vadovas M.Tamolis džiaugėsi tuo, kad atsirado naujos pareigos, o kartu pridūrė ir aiškų tikslą nacionalinei komandai, kuri šiuo metu atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą yra iškovojusi dvi pergales ir nėra patyrusi nė vieno pralaimėjimo.
Artėjančiame lange Rimanto Grigo treniruojama Lietuvos rinktinė lapkričio 7 d. Antverpene kausis prieš 2023 m. Europos čempiones Belges, o po to lapkričio 10 d. mūsiškės Lenkijoje susitiks su Azerbaidžano ekipa.
„Rinktinės vadovo pareigos – sveikintina naujovė ypač moterų krepšiniui. Labai džiugu, kad LKF skiria dėmesį ir resursus moterų krepšiniui. Moterų problematika yra kiek kitokia nei vyrų krepšinio: moterims trūksta dėmesio. Norisi, kad dirbama būtų koncentruotai ir ta (populiarėjimo – red.) linkme.
Manau, kad laukia nelengvas darbas, bet, galvoju, kad jis tikrai bus įdomus. Mūsų tikslas – aiškus. Turime istorinę galimybę: 2027 m. bus organizuojamas Europos čempionatas. Aišku, dabar esame geroje situacijoje ir artėjančiai vasarai, kur turime galimybes patekti į Europos čempionatą, kuriame seniai bebuvome (2015 m.). Dėsime visas pastangas ir manau, kad sudalyvausime artimiausiame Europos čempionate“, – tvirtino naujas pareigas pradedantis M.Tamolis.
Anksčiau LKF prezidentas Mindaugas Balčiūnas kalbėjo apie tai, kad Rimantas Grigas turi sutartį iki Paryžiaus olimpinių žaidynių ciklo pabaigos, tačiau iki pat šiol niekas oficialiais LKF kanalais komunikuojama nebuvo.
Visgi kokia situacija yra su vyriausiuoju treneriu?
„Prieš tai buvo apsitarta dėl Rimanto darbo iki Paryžiaus olimpinių žaidynių ciklo pabaigos, bet dabar įsibėgėjo atranka į Europos čempionatą ir ji įsibėgėjo gan neblogai. Aišku, šitas langas bus labai svarbus, pasižiūrėsime, kaip jis baigsis.
Sprendimai bus derinami arba jie bus daromi su programų vadovais. Linas ir Marius šiuos sprendimus strategus, bet greitų pokyčių kol kas neplanuojame. Laukia svarbus langas ir linkime sėkmės rinktinei, bet sprendimai dar bus“, – teigė M.Balčiūnas.
Artėjantį atrankos į 2025 m. Europos čempionato langą Lietuvos moterų krepšinio rinktinei tikrai nepadės Gintarė Petronytė ir Kamilė Nacickaitė.
Legendinė ir antra visoje istorijoje pagal rezultatyvumą Lietuvos moterų rinktinėje esanti G.Petronytė baigė krepšininkės karjerą, o viena pagrindinių taškų rinkėjų perimetre K.Nacickaitė nerungtyniaus dėl to, nes jos artimiausiu metu laukia šeimos pagausėjimas, kadangi ji taps mama.
„Sudėtį (artėjančiam langui – red.) treneriai yra iš esmės susidėlioję. Labai džiugu, kad praktiškai visos geriausios žaidžiančios krepšininkas suvažiuos į rinktinę. Gaila, kad nebus Gintarės ir tai bus pirmas langas, kuriame ji nedalyvaus, bet labai džiugu dėl to, kiek ji prisidėjo ir davė pačiam krepšiniui. Taip, Kamilės nebus dėl natūralių dalykų“, – pasakojo M.Tamolis.
Visgi yra kitas šviesulys – į aikštelę grįžo Justė Jocytė, kuri po sunkios klubo traumos pagaliau grįžo į aikštelę.
Lietuvos moterų krepšinio deimančiukas ir toliau gina Vilerbano ASVEL ekipos garbę, o šįmet krepšininkė spėjo sužaisti 4 mačus vietinėse pirmenybėse ir 2 Europos taurės turnyre.
Pracūzijoje J.Jocytė kol kas fiksuoja 5 taškų ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius, o Europos taurėje – 11 taškų, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo statistiką.
Apie 18-metės sugrįžimą į moterų rinktinę prakalbo ir naujasis moterų rinktinės vadovas.
„Justė praleido praėjusią vasarą vykusį dvidešimtmečių Europos čempionatą ir negalėjo pilnai sportuoti, bet pagal dabartinę situaciją – jos savijauta yra labai gera ir ji artėjančiame lange dalyvaus“, – teigė M.Tamolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.