L. Kleiza bus arčiau Lietuvos rinktinės: paaiškėjo, kokias užims pareigas Aiškūs du R. Kurtinaičio asistentai

2024 m. spalio 23 d. 12:12
Antradienio popietę oficialiai paaiškėjo Lietuvos vyrų ir moterų krepšinio rinktinių vadovai.
Daugiau nuotraukų (30)
Mindaugas Balčiūnas pristatė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto patvirtintus sprendimus.
Vyrų nacionalinės rinktinės vadovu paskirtas buvęs krepšininkas 39-erių Linas Kleiza, o moterų rinktinės vadovu tapo LCC tarptautinio universiteto krepšinio programos vadovas Marius Tamolis.
L.Kleiza 2017–2020 m. darbavosi Vilniaus „Ryto“ administracijoje, kur užėmė sporto direktoriaus pareigas ir buvo vienas iš klubo akcininkų. 2022–2024 m. buvęs krepšininkas buvo LKF viceprezidentas, atsakingas už tarptautinį atstovavimą.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabe Rimui Kurtinaičiui asistuos 52-ejų Tomas Pačėsas, 41-erių Mantas Šernius.
Tuo tarpu M.Šernius nuo šio sezono darbuojasi Jonavos „CBet“ ekipoje. Praėjusius du sezonus specialistas dirbo vyriausiojo trenerio asistentu Slobožanskės „Prometey“ klube, kur talkino buvusiam Čekijos rinktinės treneriui Ronenui Ginzburgui.
L.Kleiza pridūrė, kad visas trenerių štabas paaiškės tada, kai jį paskelbs pats Rimas Kurtinaitis.
Primename, kad artimiausios rungtynės, kurias žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, įvyks netrukus. Mūsiškiai atrankos į 2025 m. Europos čempionatą H grupėje dusyk susitiks su Šiaurės Makedonijos ekipa. Pirmąjį mačą mūsiškiai žais išvykoje, kuomet Skopjė mieste lapkričio 21 d. žais mačą prieš makedonus. Atsakomoji kova jau lapkričio 24 d. vyks Klaipėdos „Švytūrio“ arenoje.
„Buvo VK posėdis, kurio esminis sprendimas buvo Lietuvos moterų ir vyrų krepšinio komandų vadovų tvirtinimo. Taip pat buvo nuspręsta organizuoti U18 merginų B diviziono Europos čempionatą. Viskas siejasi su 2027 m. Europos čempionatu Lietuvoje.
Pagrindinis klausimas – vadovų tvirtinimas. Ir rinkimų metu... Pastarasis mėnesis buvo ypač daug intensyvių diskusijų, kokia forma tai turėtume įgyvendinti. Dėkoju Linui Kleizai, Mariui Tamoliui, Rolandui Skaisgiriui ir visiems, kurie prisidėjo prie šios piramidės kūrimo.
Devyneri metai nėra medalių, reikia žiūrėti, kaip efektyvinti, kaip ir ką keisti“, – sakė M.Balčiūnas.
Merginų krepšinio vadove paskirta „BC Deivės“ organizacijos vadovė Alina Adomaitytė, 3x3 krepšinio vadovu tapo Justinas Gadliauskas ir vaikinų krepšinio vadovu paskirtas Rolandas Skaisgyrys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.