N. Laprovittola praradusios „Barcelona“ dominančių krepšininkų sąraše – vienas „Žalgirio“ vedlių

2024 m. spalio 22 d. 12:40
Lrytas.lt
Ispanijos krepšinio pirmenybėse (ACB) kryžminių kelio raiščių traumą patyręs Nicolasas Laprovittola privertė „Barcelona“ klubą žvalgytis pastiprinimo. Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad tarp minimų kandidatų – vienas Kauno „Žalgirio“ vedlių.
Daugiau nuotraukų (13)
„Mundo Deportivo“ ir kiti ispanų žiniasklaidos kanalai skelbia, kad Katalonijos ekipos radare yra šio sezono „Žalgirio“ lyderis prancūzas Sylvainas Francisco.
Katalonai šiuo metu ieško gynėjo, kuris turėtų Europos Sąjungos (ES) pilietybę, kadangi legionierių poziciją jų klube šiuo metu užima Jabari Parkeris ir Justinas Andersonas.
Po argentiniečio traumos „Barcelona“ liko vos su dviem įžaidėjais – čeku Tomašu Satoransky ir jaunuoju ispanu Juanu Nunezu.
„Mundo Deportivo“ rašo, kad Ispanijos grandai N.Laprovittolos pamainos gali ieškoti vietinėse pirmenybėse, mokėdami varžovams išpirką, tačiau tai yra mažai tikėtina, kadangi stipriausios komandos yra „Barcelona“ oponentės, tad katalonams reikės žvalgytis kitose rinkose.
Žurnalistas Julianas Felipe iš „Mundo Deportivo“ skelbia, kad „Barcelona“ radare ir sąrašuose šiuo metu yra Sylvainas Francisco (Kauno „Žalgiris“), Trae Bellas-Haynesas (Saragosos „Casademont“) ir TJ Shortsas („Paris Basketball“).
„Žalgirio“ vedlys per pirmuosius keturis Eurolygos turus fiksuoja 15 taškų (53,3 proc. dvit., 39,1 proc. trit., 70,8 proc. baud.), 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir 19,3 naudingumo balo vidurkius.
Tuo tarpu T.Bellas-Haynesas ACB pirmenybėse renka po 18 taškų ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus.
Galiausiai Eurolygą stebinantis mažylis TJ Shortsas prestižinėse Senojo žemyno pirmenybėse meta po 17,8 taško, išskirsto po 7 rezultatyvius perdavimus ir sukaupia po 21,4 naudingumo balo.
Iki traumos Eurolygoje N.Laprovittola fiksavo 10 taškų ir 6,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.