Istorinės pergalės triumfas – neilgas: „Žalgirį“ netikėtai palieka legionierius

2024 m. spalio 18 d. 02:40
Lrytas.lt
Pasirengimą sezonui dėl traumos praleidęs ir po truputį Kauno „Žalgiryje“ įsivažiavęs 30-ies amerikietis Tyrone‘as Wallace‘as laikinojoje sostinėje neužsibus. Skelbiama, kad po įspūdingos pergalės Milane Lietuvos grandus dėl asmeninių priežasčių palieka Eurolygoje debiutavęs krepšininkas.
Daugiau nuotraukų (7)
Apie tai praneša portalo krepsinis.net žurnalistas Jonas Lekšas.
Žurnalistas prideda, kad T.Wallace‘as dėl asmeninių priežasčių pasiprašė palikti komandą, o abi pusės finansiškai nenukentės, kadangi amerikietis ekipą paliks be jokių kompensacijų. Negana to, 30-metis galvoja ir apie karjeros pabaigą.
J.Lekšas prideda, kad „Žalgiris“ jau dairosi naujoko, kuris papildytų Kauno ekipą. Veikiausiai, kad tai bus gynėjas iš NBA aplinkos.
Krepšininkas su „Žalgirio“ marškinėliais debiutavo Eurolygoje ir ant parketo spėjo išbėgti dukart, kadangi per dvigubą savaitę Italijoje T.Wallace‘as pirmajame mače ant parketo nepasirodė, o antrajame – net nebuvo registruotas.
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pirmenybėse gynėjas spėjo sužaisti tris mačus, per kuriuos fiksavo 12,7 taško, 2 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvių perdavimų ir 12 naudingumo balų statistiką.
Eurolygoje T.Wallace‘as nespindėjo, bet jis sužaidė solidų mačą prieš „Barcelona“ ekipą, kur jis pelnė 6 taškus (3/5 dvit., 0/1 trit.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir sugriebė tiek pat atšokusių kamuolių.
Iš viso Eurolygoje krepšininkas fiksavo  4 taškų ir 1,5 atkovoto kamuolio vidurkį.
Šiuo metu Andrea Trinchieri gynėjų grandyje savo dispozicijoje turi Sylvainą Francisco, kuris Italijoje patyrė traumą, ir nėra aišku, kokio rimtumo tai bus sužeidimas, taip pat Dovydą Giedraitį, Igną Brazdeikį, Deividą Sirvydį ir Luką Lekavičių.
Taip pat yra ir Tomas Dimša, tačiau pastarasis yra traumuotas ir prie komandos prisijungti turėtų tik pavasarį.
Primename, kad ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai išbrido iš neįtikėtinos duobės ir 85:82 įveikė Milano „Olimpia“ krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.