„Beprotiškos rungtynės, neįtikėtina pabaiga“ – istorinį laimėjimą pagriebęs A. Trinchieri: „Tikėjome pergale“ S. Francisco prakalbo apie patirtą traumą

2024 m. spalio 18 d. 00:03
Lrytas.lt
Kauno „Žalgiris“ (3/1) įvykdė neįtikėtiną sugrįžimą, per ketvirtąjį kėlinį pelnė net 37 taškus ir galiausiai įveikė Milano „Olimpia“, o po mačo žalgiriečių vairininkas Andrea Trinchieri teigė, kad jo auklėtiniai prastai pradėjo rungtynes, bet italas džiaugėsi neįtikėtina komandos pergale, kuria jis tikėjo.
Daugiau nuotraukų (11)
Sylvaino Francisco tempiamas „Žalgiris“ 85:82 (17:24, 14:25, 17:17, 37:16) po įspūdingos kovos patiesė Ettore Messinos auklėtinius. Tai buvo didžiausias žalgiriečių sugrįžimas klubo istorijoje. 2022 m. žalgiriečiai mače prieš Berlyno ALBA turėjo 20 taškų deficitą, bet po to grįžo į rungtynes ir šventė pergalę 88:81
Po mačo televiziniame interviu A.Trinchieri emocingai rinko žodžius.
Italas teigė, kad džiaugėsi savo auklėtinių pastangomis ketvirtajame kėlinyje, o sugrįžimą į mačą lėmė didelė auklėtinių energija.
„Beprotiškos rungtynės, neįtikėtina pabaiga. Mes buvome blogi tris kėlinius. Bandžiau ieškoti penkių žaidėjų, kurie galėtų žaisti solidžiai. Milano ekipa žaidė solidžiai tiek puolime, tiek gynyboje, kur jie išbalansavo mūsų puolimą. Mes nenorėjome ir nepadarėme pernelyg daug, kad tris kėlinius varžytumėmės.
Po to kažkas įvyko – mes susižaidėme, žaidėme su daug energijos, spaudėme varžovus per visą aikštelę, išmušėme varžovų kamuolius ir tikėjome pergale. Aš tiesiog tikėjau savo žaidėjais, o pergalė yra apdovanojimas. Neįtikėtinai svarbi pergalė išvykoje. Dviguba savaitė išvykoje ir dvi pergalės – aš tai pasiimsiu.
Pirmoje mačo dalyje man nepatiko mūsų kūno kalba. Niekam nepatinka žaisti blogai ir dėl blogų priežasčių būti pagrindinėmis „žvaigždėmis“. Mes sugebėjome išgyventi sudėtingą momentą, sugrįžome ir šventėme pergalę nerealiose rungtynėse“, – televiziniame interviu sakė A.Trinchieri.
Ketvirtajame kėlinyje užsikūręs Sylvainas Francisco, kuris ant parketo praleido 22 minutes, sumetė 17 taškų (2/3 dvit., 2/4 trit., 7/8 baud.), išprovokavo 8 varžovų pražangas, išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus ir taip pat sukaupė 23 naudingumo balus.
S.Francisco televiziniame interviu taip pat atskleidė, kas lėmė jo universalų žaidimą ir pridūrė, kad dėl turimo skausmo jam net sunku šnekėti.
„Jaučiuosi puikiai, nes mes laimėjome. Aš tą pačią traumą turėjau jau Bolonijoje ir antrą mačo dalį žaidžiau su viena koja. Susižeidžiau tą pačią vietą ir patyriau tą pačią traumą, bet esu laimingas, kad iškovojome pergalę.
Galvoju, kad žaidžiau taip, kaip leido varžovai. Mano komandos draugai buvo laisvi, aš pro Milano žaidėjus veržiausi, sutraukdavau varžovų gynybą, buvau kantrus. Džiaugiuosi, kad įmetėme metimus, žaidėme kietai gynyboje ir šventėme pergalę. Tai yra neįtikėtina. Per savo skausmą net negaliu šnekėti (šypsosi – red.)“, – teigė prancūzas.
Kitą mačą Eurolygoje žalgiriečiai žais spalio 24 dieną, kuomet namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.