Už antrą šansą „Rytui“ dėkingas R. J. Cole‘as – apie išgirstus G. Žibėno žodžius ir Ą. Tubelio lubas

2024 m. spalio 17 d. 05:59
Vilniaus „Ryto“ (1/1) įžaidėjas R. J. Cole‘as po pirmosios pergalės FIBA Čempionų lygoje atskleidė, kad išgirdo žinutę, kurią komandai Italijoje pasiuntė Giedrius Žibėnas, pridūrė, kad jis yra dėkingas už šansą žaisti Lietuvos sostinėje antrą sezoną ir pasisakė apie įspūdingą Gytį Radzevičių bei Ąžuolo Tubelio lubas krepšinyje.
Daugiau nuotraukų (10)
Lietuvos čempionų titulą ginantys ir Europoje patriukšmauti norintis „Rytas“ 98:75 įveikė Vroclavo „Slask“ ekipą.
Šiame susitikime amerikietis per 25 minutes aikštelėje pelnė 16 taškų (5/9 dvit., 1/3 trit., 3/3 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė su 15 naudingumo balų.
„Žaidėme solidžias rungtynes, beveik visus kėlinius išpildėme rungtynių planą. Galvoju, kad mums svarbu buvo neišsiblaškyti, neatsipalaiduoti ir tęsti tai, ką treneriai mums paruošė rungtynėms“, – žurnalistams pasakojo R. J. Cole‘as.
Primename, kad pirmąjį mačą FIBA Čempionų lygos F grupėje vilniečiai išvykoje 67:77 pralaimėjo prieš Emilijos Redžo „Pallacanestro“.
Po šio mačo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas spaudos konferencijoje pažėrė kritikos savo žaidėjams, o į specialisto žodžius sureagavo ir jo auklėtiniai.
„Manau, kad tai susiję su treniruotėmis. Priėmėme trenerio žinutę asmeniškai. Ne tai, kad mes ant jo pykome, bet mes priėmėme trenerio žinutę iš tos pusės, kad mes, kaip komanda, turime tobulėti. Mes vis dar esame jauna komanda ir, akivaizdu, mes dar turime subręsti. Mes supratome jo žinutę ir dabar po jos einame į priekį“, – atviravo 25-erių amerikietis.
Šiose rungtynėse įspūdingai žaidė Gytis Radzevičius, kuris tempė vilniečius į pergalę ir pagerino savo asmeninius rekordus.
Puolėjas per 30,5 minutės aikštelėje pelnė 23 taškus (5/6 dvit., 3/4 trit., 4/6 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir sukaupė 30 naudingumo balų.
Gerų žodžiu 29-erių vilniečiui negailėjo ir R. J. Cole‘as.
„Labai myliu Radzo. Jis šį vakarą buvo labai stabilus. Gytis – it mūsų klijai ir ola. Jis yra labai stabilus žaidėjas. Jis šitaip žaidžia tiek Lietuvoje, tiek Čempionų lygoje. esu labai laimingas būdamas jo komandos draugu“, – teigė amerikietis.
Kitą mačą „Rytas“ žais taip pat namuose, kur spalio 30 d. „Twinsbet“ arenoje priims Sombathėjaus „Falco“ krepšininkus.
– Isaiah Whiteheadas šiose rungtynėse pataikė vos 1 metimą iš 12. Ar galėtumėte paaiškinti rungtynių planą prieš jį?
– Mūsų planas prieš jį buvo tas, kad turėjome maksimaliai apsunkinti jam gyvenimą. Mes turime daug gerų gynybos specialistų perimetre, tad mums reikėjo spausti per visą aikštelę. Mes žinojome, kad jeigu duosime jam daug fiziškumo, jis pasiduos.
– Vilniuje Martynas Paliukėnas tampa fanų numylėtiniu dėl savo energijos. Ar per treniruotes jums nenusibosta, kai jis ginasi prieš jus?
– Tikrai taip (šypsosi – red.). Užknisa žaisti prieš jį puolime, nes jis tave puikiai išvargina. Galiausiai – toks žmogus, kuris ypač agresyviai ginasi prieš žaidėją su kamuoliu, yra labai naudinga mums. Mėgaujuosi su juo būdamas komandoje. Jis puikus rūbinės vyrukas, žaidžia dėl komandos ir yra vienas geriausių gynybos specialistų komandoje.
– Pats įmetėte 16 taškų rungtynėse ir atrodėte solidžiai. kaip jūs jaučiatės antraisiais metais Vilniuje? Ar jaučiatės labiau savimi pasitikintis?
Aš toliau auginu pasitikėjimą savimi. Pernai buvo sunkūs metai, bet dabar – naujas sezonas. Esu dėkingas „Rytui“ už tai, kad man suteikė antrą šansą grįžti į Vilnių ir žaisti Čempionų lygoje. Pasitikėjimas savimi ir sulaukiamas pasitikėjimas iš trenerių man labai padeda.
– Praėjusioje konferencijoje Giedrius Žibėnas minėjo, kad „Rytas“ turi aukštaūgius Steveną Enochą ir Ąžuolą Tubelį, kurie yra tikra jėga po krepšiu. Kaip jaučiatės dirbdamas su jais?
– Mėgaujuosi žaidimu su jais. Jie yra nesavanaudžiai žmonės tiek aikštelėje, tiek už jos ribų, tad tai tik palengviną darbą su jais.
Stevenas yra puikus vyrukas, kuris nori laimėti. Tą patį galiu pasakyti ir apie Ąžuolą. Gerindami tarpusavio ryšį mes tikrai nueisime toli. Jie taip pat yra aukštaūgiai, kurie mėgaujasi žaidimu aplink lanką, tad man jie palengvina darbą, kai reikia numesti kamuolį tik šalia lanko.
– R. J., kaip komanda pastaruoju metu jūs įsivažiuojate – įveiktas Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir dabar – Vroclavo „Slask“. Ką esamuoju laiku komanda daro gerai?
– Galvoju, kad po pralaimėjimo prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir Emilijos Redžo „Pallacanestro“ mes prisiėmėme atsakomybę ir pakeitėme savo požiūrį treniruotėse, kur darome vienas kitą geresniais, apsunkiname gyvenimą vienas kitam treniruotėse. Aš galvoju, kad pastaruoju metu mums tai padeda ir rungtynėse.
– Jau minėjote, kad turite gerą ryšį su Ąžuolu Tubeliu. Jis dar yra jaunas žaidėjas, bet kur yra jo lubos ir kur jis gali dar patobulėti?
Jo ribos – dangus. Jis yra labai talentingas abejose aikštės pusėse. Jam reikia toliau augti ir klausyti trenerių plano. Tai jam padėtų toliau tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.