Pergalės svarbą išskyręs G. Radzevičius pažvelgė į R. Kurtinaitį ir žaidimą Lietuvos rinktinėje

2024 m. spalio 17 d. 08:03
Interviu
Karjeros mačą sužaidęs Vilniaus „Ryto“ (1/1) puolėjas Gytis Radzevičius teigė, kad jeigu jis bus sveikas, jis bus pasiruošęs padėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei, o kartu pažvelgė į savo asmeninį pasirodymą prieš Vroclavo ekipą ir sakė, kad ši pergalė komandai buvo ypač reikalinga.
Daugiau nuotraukų (11)
Lietuvos čempionų titulą ginantys ir Europoje patriukšmauti norintis „Rytas“ 98:75 įveikė Vroclavo „Slask“ ekipą.
Į pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygoje „Rytą“ vedęs Gytis Radzevičius per 30,5 minutės aikštelėje pelnė 23 taškus (5/6 dvit., 3/4 trit., 4/6 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir sukaupė 30 naudingumo balų.
„Kad ir vieno taško skirtumu – šita pergalė mums būtų buvusi labai svarbi, nes tokiame formate, kuris yra Čempionų lygoje, kiekvienos rungtynės yra auksinės svarbos ir negalime jų pralaimėti.
Faktas, kad po pirmųjų rungtynių Italijoje kažkiek nemaloniai pradėjome pirmenybes ir norėjosi reabilituotis. Prieš „Slask“ išėjome kiek kitokie, užsivedę nuo pat pradžių ir manau, kad tas atsispindėjo ir aikštelėje. Kontroliavome visas rungtynes ir dėl to laimėjome“, – kalbėjo G.Radzevičius.
Savo šiuo pasirodymu vilnietis pagerino savo asmeninį taškų rekordą būdams „Ryte“, pagerino FIBA Čempionų lygos asmeninį naudingumo balų rekordą ir buvo arti to, kad būtų pagerinęs ir karjeros naudingumo balų rekordą (32) sostinės klube.
„Nieko nekeičiau prieš rungtynes, ta pati rutina. Tiesiog galbūt komandos draugai mane rado, sukrito metimai ir pernelyg šio pasirodymo nesureikšminu. Kuo esi vyresnis, tuo mažiau džiaugiesi asmeniniais pasirodymais ir labiau džiaugiesi komandos pasirodymu. Aišku, dėl asmeninio pasirodymo – smagu, bet svarbiausia yra pergalė“, – svarstė G.Radzevičius.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairą perėmė Rimas Kurtinaitis, kuris jau netrukus debiutuos prie komandos vairo.
Mūsiškiai atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą tęs jau lapkričio pabaigoje, kuomet dusyk žais prieš Šiaurės Makedonijos rinktinę. Lietuviai lapkričio 21 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje priims makedonus, o atsakomąjį išvykoje žais jau po trijų dienų.
Paklaustas apie naująjį strategą ir galimybę žaisti rinktinėje G.Radzevičius neslėpė noro atstovauti Lietuvai.
„Su treneriu Kurtinaičiu man nėra tekę susidurti, bet jis yra aukšto lygio treneris, daug pasiekęs ir treniravęs geras komandas, – sakė G.Radzevičius. – Iš atsiliepimų girdėjau tik geriausius (žodžius – red.). tikiuosi, kad rinktinė yra gerose rankose. Faktas, kad jungčiausi. Niekada nesakiau (ne – red.). Jeigu pakvies ir būsiu sveikas, tikrai važiuosiu.“
Kitą mačą „Rytas“ žais taip pat namuose, kur spalio 30 d. „Twinsbet“ arenoje priims Sombathėjaus „Falco“ krepšininkus.
– Kokį įspūdį jums paliko Vroclavo komanda?
– Treneriai analizavo, pateikė scoutingą (analizę – red.) ir gavome daugmaž tai, ko ir tikėjomės. Vėl... Vroclavo komanda turi neblogų žaidėjų, pavardžių, tad negalime galvoti, kad jie nemoka žaisti krepšinio. Manau, kad su kiekvienu varžovu Europoje, apie kurį galvosime, jog jį galime nupūsti, su juo turėsime problemų.
– Nuo pat pirmųjų minučių perėmėte rungtynių kontrolę, bet vienintelė statistikos kategorija, kurioje varžovai buvo geresni, yra taškai iš po krepšio. Kas lėmė tai, kad kova po krepšiu buvo pralaimėta?
– Jie turi neblogų aukštaūgių. Tas pats (Reggie) Lynchas, (Adrianas) Boguckis. Jie yra dideli žmonės ir galingi žaidėjai, tad natūralu, kad juos kažkur paleidome. Galiausiai kontroliavome rungtynes, bet, žinoma, visko iš jų žaidimo neatimsime.
– Jūsų pataikymo rodikliai – įspūdingi. Ar galima sakyti, kad jūsų pasitikėjimo lygis dabar yra aukščiausiame lygyje?
– Norisi tuo tikėti. Vis tiek tai yra mano penkti metai „Ryte“, esu su tuo pačiu trenerių štabu, tad žinau visą sistemą, žinau tai, ko iš manęs reikalauja, o treneriai žino tai, ko jie nori iš manęs. Tas ir atsispindi pasitikėjime savimi bei mano žaidime.
– Jūsų sezono startas – įspūdingas. Ar kažką darėte kitaip prieš sezoną, lyginant su ankstesniais laikais?
– Mano pasirengimas sezonui visąlaik būna toks pats. Vasaros metu kažkiek skiriu laiko poilsiui, o tada vėl sportuoju. Pernelyg nieko nekeičiau. Tiesiog dirbau ir tiek.
– Po rungtynių Italijoje treneris buvo pažėrė kritikos žaidėjams apie jų sportinę formą. Ar komanda jau pasiekė tą piką, kurio norite?
– Manau, kad optimalią formą pasiekti dabar yra anksti, nes ji pati geriausia būna sezono gale. Sakyčiau, kad po pralaimėjimų „Neptūnui“ ir „Pallacanestro“ mes kažkiek supykome ant savęs, pradėjome rimčiau žiūrėti į viską, pradėjome geriau darbuotis treniruotėse. Nuo tokių mažų dalykų klijuojamės ir tampame geresnė komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.