Eurolyga paskelbė verdiktą dėl diskusijas sukėlusio teisėjų švilpuko „Žalgirio“ ir „Virtus“ susitikime

2024 m. spalio 17 d. 15:48
Lrytas.lt
Eurolyga paaiškino daug diskusijų Italijoje ir Bolonijos „Virtus“ trenerio įsiūtį sukėlusį teisėjų sprendimą, kuris, anot jų, buvo palankus Kauno „Žalgirio“ ekipai.
Daugiau nuotraukų (9)
Latvijos rinktinės ir „Virtus“ treneris Luka Banchi po mačo nebuvo patenkintas nepanaudotu teisėjų švilpuku rungtynių pabaigoje, kuomet į jo komandos krepšį taškus įmetė Alenas Smailagičius.
Anot jo, atakos laikas buvo pasibaigęs, o minėtas serbo metimas turėjo įtakos rungtynių eigai.
Vis dėlto Eurolyga paaiškino, kad teisėjų sprendimas įskaityti A.Smailagičiaus taškus, buvo teisingas.
„Ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kuomet liko 1 minutė ir 56 sekundės iki rungtynių pabaigos ir 6 sekundės iki atakai skirto laiko galo, po krepšiu veržėsi Sylvainas Francisco, kurio metimas likus 2 sekundėms iki išpuolio pabaigos lietė lentą.
„Žalgirio“ žaidėjas Alenas Smailagičius ir „Virtus“ krepšininkas Mouhametas Dioufas kovojo dėl kamuolio. Kai A.Smailagičius jį atkovojo kamuolį, žaidimo įrankis lietė lanką likus 1,5 sekundės dalies iki išpuolio pabaigos, tad atakos laikas buvo paleistas iš naujo ir serbas pelnė du taškus.
A.Smailagičiaus dvitaškis buvo legalus, nes tada, kai kamuolys liečia lanką, atakos laikmatis yra skaičiuojamas iš naujo. Sekretoriatas ir teisėjai priėmė teisingą sprendimą“, – rašoma Eurolygos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.