FIBA Čempionų lygos pajėgumo reitinge – drastiškas „Ryto“ kritimas žemyn

2024 m. spalio 8 d. 13:09
Lrytas.lt
FIBA Čempionų lyga paskelbė naują komandų pajėgumo reitingą, kuriame itin skaudų kritimą žemyn patyrė Vilniaus „Ryto“ krepšininkai.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmose rungtynėse Italijoje „Ryto“ ekipa 67:77 pripažino Emilijos Redžo „Pallacanestro“ komandos pranašumą.
Toks rezultatas lėmė drastišką vilniečių kritimą žemyn.
Pirmajame reitinge Lietuvos čempionai užėmė pentkąją vietą, tačiau jau po pirmųjų rungtynių Giedriaus Žibėno auklėtiniai nusirito apačion per 14 vietų į 19-ąją poziciją.
„Tai buvo įsimintinas pasirodymas sausakimšoje arenoje Vilniuje. Tiesiog gražus demonstravimas, ką juodai apsirengę vyrai sugeba, o Jayvonas Gravesas savo tipišku Jayvono Greivso prasiveržimu užtvirtino pergalę. Tiesiog nuostabi, drąsi pergalė prieš didžiausius varžovus (red. – Kauno „Žalgirį“). Tai yra tai, ką visada nori matyti ir jausti.
Yra tik viena problema. Tai buvo Lietuvos krepšinio lygos rungtynės. Tad nors jie ir turi įspūdingą komandą, kuri gali kovoti dėl vietos finaliniame ketverte, jūs vis dar esate 0–1 Čempionų lygoje“, – rašė reitingą sudaręs Igoris Curkovicius.
Už „Rytą“ skaudžiau krito tik Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (iš 6 į 21 vietą), o tiek pat pozicijų prarado „Murcia“ klubas (iš 3 į 17 vietą).
„Rytą“ nugalėjęs Italijos klubas užima 9-ąją vietą (pakilo iš 24 pozicijos). Tai pat E grupėje rungtyniaujantis Sombathėjaus „Falco“ užima 12-ąją vietą (pakilo iš 19-tos), o Vroclavo „Šląsk“ iš 28-tos pozicijos pakilo į 26-ąją.
Pirmąją vietą reitinge užima čempionų titulą ginanti Malagos „Unicaja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.