Dūris „Neptūnui“: klubas įpareigotas padengti šimtatukstantinę skolą

2024 m. spalio 1 d. 10:04
Lrytas.lt
Vos tik prasidėjus naujajam Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezonui – nerimo signalai Klaipėdos „Neptūno“ organizacijai. Pajūrio ekipa turės sumokėti skolą „Sodrai“ (67 tūkst. eur.) ir VMI (166 tūkst.) eur. Tiesa, klubas kol kas nežino, kaip reikės išspręsti šį skubų klausimą.
Daugiau nuotraukų (1)
„Atvira Klaipėda“ žurnalistas Martynas Vainorius skelbia, kad „Neptūna“ ir toliau slegia įspūdingo dydžio skola „Sodrai“ ir VMI.
Teismas rugsėjo 19 d. priėmė galutinį sprendimą, kur nuteisti buvęs „Neptūno“ vadovas Osvaldas Kurauskas, lenkas Arkadiušas Krygieris ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas Mantas Ignatavičius.
Byla susikusi su fiktyviomis žaidėjų ir trenerių sutartimis, kuriose nurodoma, kad „buvo“ naudojamasi žaidėjų ir trenerių įvaizdžio teisėmis, o dėl šių sutarčių buvo pervestos sumos, kurios siekia daugiau nei vieną milijoną eurų.
Teismas nusprendė, kad „Neptūnas“ turės sumokėti 166 tūkst. eur. žalą VMI ir 67 tūkst. eur. žalą „Sodrai“, o klubui nustatyta iš viso net 471 tūkst. eur. žala.
„Neptūnui“ iš O.Kurausko ir M.Ignatavičiaus atitinkamai priteista 378,5 tūkst. eurų, o likusią 92,8 eur. sumą O.Kurauskas turės atlyginti klubui su lenku.
Tiesa, „Atvira Klaipėda“ skelbia, kad „Sodra“ jau kreipėsi į „Neptūną“ dėl mokėtinų skolų, kurias klubas susimokėti per 10 darbo dienų, o VMI „artimiausiu metu“ išsiųs skolos sąskaitą, kurią „Neptūnas“ turės apmokėti per dieną nuo gauto prašymo.
„Neptūno“ direktorius Martynas Mažeika atskleidė, kad kol kas negali pasakyti, kaip reikės išspręsti šį sudėtingą finansinį klausimą.
O.Kurauskas ir M.Ignatavičius, kurie „Neptūnui“ skolingi įspūdingą sumą, su klubu kol kas nesusisiekė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.