Nežinia dėl lyderio ir nuostaba dėl fakto – „Wolves“ strategas pateko į Lietuvos krepšinio istoriją: „Tai bent!“

2024 m. rugsėjo 30 d. 17:10
Alessandro Magro treniruojama Vilniaus „Wolves“ (0/1) ekipa antradienį stos į antrąjį Europos taurės mūšį. 41-erių italo auklėtiniai praėjusią savaitę nesėkmingai pradėjo batalijas tarptautinėje arenoje, o šį kartą vilniečiai reabilituotis sieks suremdami ietis su itin pajėgiu varžovu.
Daugiau nuotraukų (6)
„Wolves“ išvykoje kausis su šią vasarą itin savo raumenis išpūtusią Tel Avivo „Hapoel“ (0/1) komanda, kurios garbę gina dar praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijoje spindėjęs Marcusas Fosteris.
„Jei praėjusį sezoną M.Fosteris buvo vienas iš lygos („Betsafe-LKL“) lyderių, tai dabar jis yra tiesiog vienas iš daugelio vaikinų visoje komandoje, kuris gali patempti ją į priekį“, – prieš būsimą mūšį samprotavo „Wolves“ strategas.
Tiek „Wolves“, tiek ir „Hapoel“ žygį Europos taurėje pradėjo pralaimėjimais.
A.Magro auklėtiniai namuose 69:80 nusileido Stambulo „Bahcesehir“ (1/0) klubui, o „Hapoel“ svečiuose 75:78 turėjo pripažinti Badalonos „Joventut“ krepšininkų pranašumą.
Į antradienio Europos taurės mūšį Vilniaus ekipa stos po dar vieno antausio – šeštadienį „Vilkai“ uodegas pabruko ir vietos pirmenybėse, kai išvykoje 81:83 krito po Panevėžio „Lietkabelio“ kojomis.
„Laukia labai sunkios rungtynės. Tai bus pirmosios mūsų Europos taurės išvykos rungtynės, o mums teks žaisti prieš turbūt vieną iš labiausiai talentingų komandų visoje grupėje. Jie pralaimėjo pirmąsias rungtynes Badalonoje, tai lems tai, kad jie skirs labai daug dėmesio tam, kad stengusi atšokti atgal.
Mums taip pat reikia siekti šio atšokimo po to, kai pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės.
Paskutinėse rungtynėse mačiau savotišką progresą, bet jį turime ugdyti ne treniruočių, o rungtynių metu. Esame pasiruošę prieš šią milžiniško talento komandą žaisti su didžiule energija ir užsidegimu“, – pridūrė A.Magro.
Kol kas vis dar nėra aišku, ar vienas iš „Wolves“ komandos lyderių Andrew Andrewsas žais rungtynėse prieš „Hapoel“. Šeštadienį vykusiame mače amerikietis patyrė kojos traumą ir mačą baigė šlubuodamas.
„Stebime situaciją. Jis yra susimušęs abiejų kojų raumenis. Tikimės, kad jis žais, bet ar tai bus, paaiškės tik prieš pat rungtynes“, – kalbėjo specialistas iš Italijos.
„Hapoel“ ir „Wolves“ taurės akistata vyks antradienį, 20 val. 45 min., o jų eigą galėsite sekti Lrytas portale.
– Ką komanda labiausiai turėtų patobulinti, lyginant su pirmosiomis Europos taurės rungtynėmis? buvo paklausta „Wolves“ stratego A.Magro.
– Agresijos lygis ir mūsų gynyba nebuvo to lygio, kurio mums reikia, jei norime laimėti tokias rungtynes. Skiriame daug dėmesio savo gynybai, žinodami, kad mes turėsime žaisti prieš labai talentingą komandą.
Jie turi begalę žaidėjų, kurie gali nuspręsti rungtynių eigą. Jei praėjusį sezoną M.Fosteris buvo vienas iš lygos lyderių, tai dabar jis yra tiesiog vienas iš daugelio vaikinų visoje komandoje, kuris gali patemti ją į priekį.
Turime labai gerai organizuoti savo komandinę gynybą, kad būtume kur kas geresni nei pirmose rungtynėse.
– Kokios yra pagrindinės „Hapoel“ komandos stiprybės?
– Jie turi labai daug talento, daug žaidėjų, kurie gali būti didžiule grėsme atviroje aikštėje – Patrickas Beverley, Joe Raglandas, M.Fosteris, daug vaikinų, kurie gali kurti progas.
Po krepšiu rimtų problemų gali sukelti jų aukštaūgiai – Bruno Caboclo, Benas Bentilas, Johnathanas Motley. Tai labai patyrę Eurolygos žaidėjai, kurie turi daug sugebėjimų, turėsime nuraminti žaidimo tempą, saugoti baudos aikštelę ir tinkamai dalintis kamuoliu.
– Praėjusiose rungtynėse buvo pirmas kartas per visą Lietuvos istoriją, kai tarptautinėse rungtynėse Lietuvos klubas rungtynes starto penkete nusprendė pradėti su penkiais legionieriais. Tęsite šią tradiciją?
– Aš buvau pirmasis?
– Taip.
– Tai bent! Nežinojau to. Būsiu atviras, galbūt bandysime kažką pakoreguoti. Vis dar esame savo veido paieškose, žaidėjai vis labiau įsibėgėja sezono starte, kiti krepšininkai grįžta po traumų, stengiamės rasti balansą. Startinis penketukas dažnai būna skirtingas, bandysime jį keisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.