Geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas G. Vilius: „Spaudimas yra privilegija“

2024 m. rugsėjo 29 d. 10:17
Jau šeštus metus iš eilės geriausiu Lietuvos krepšinio teisėju išrinktas Gytis Vilius svečiavosi Bostono „Celtics“ tarptautinio skauto Beno Matkevčiaus rengiamoje tinklalaidėje „The Benas Podcast“. Abu, krepšiniu alsuojantys pašnekovai, žinoma palietė teisėjo karjeros pradžią, tėvų įtaką ir pasiruošimą rungtynėms.
Daugiau nuotraukų (1)
„Pasiekti gerą karjerą nėra sunku, tačiau turėti gerą karjerą ir nesugadinti asmeninio gyvenimo – iššūkis“, – be užuolankų teigė geriausias šalies arbitras.
Kalbėdamas apie teisėjo profesiją Gytis Vilius teigė, kad daug jaunų arbitrų nuo šios profesijos atbaido pirmieji žingsniai moksleivių krepšinyje, kur kartais tėvų reakcijos peržengia ribas, bet norint eiti šiuo keliu reikia nekreipti dėmesio į spaudimą.
„Neseniai teko būti MKL rungtynėse ir iš šono stebėti teisėjų darbą bei žinoma fone buvo tėvelių elgesys. Tai jų įtaka yra labai didelė. Yra didelis skirtumas, kai tėvai apeliuoja dėl epizodų ir veiksmų aikštelėje ir asmeniškai tave žeidžia kaip žmogų, užgaulioja. Tai yra labai dideli skirtumai.
Žinoma yra teisėjų, kurie žino kur ateina ir tai jų nelabai išgąsdins, tačiau tai kenkia naujų teisėjų atėjimui, nes pripažinkime, kad ne visi bus geri krepšininkai ir galėtų pasirinkti teisėjų profesiją, bet dėl tokios situacijos to nesirenka. Nekalbu apie Eurolygos lygį ir apeliacijas ten, su tuo problemų nėra, nes spaudimas yra privilegija“, – sakė Gytis Vilius.
Jau eilę metų geriausiu šalies krepšinio teisėju renkamas Gytis Vilius praleidžia ne vieną valandą ruošdamasis būsimoms rungtynėms bei analizuodamas jau įvykusias.
„Ruošiantis rungtynėms, man reikia peržiūrėti dvi prieš tai vykusias pilnas kiekvienos komandos rungtynes, kad galėčiau susidaryti pilną komandos vaizdą. Taip pat po rungtynių analizuoju ir dažnai stebiu save, kad atsikratyčiau blogų įpročių, nes kuo ilgiau jie tęsis, tuo sunkiau bus jo atsikratyti. Pagrindas gerai komunikacijai rungtynių metu yra gerai pačiam „įeiti„ į rungtynes su gerais sprendimais, švilpukais ir t.t., nes jeigu nepataikai į ritmą, gali komunikuoti ką tik nori“, – teigė geriausias šalies arbitras.
Pokalbio metu pašnekovai kalbėjosi ir apie fizinį pasiruošimą, konfliktus rungtynių metu, peržiūras ir kitas aktualias temas.
Pilnas pokalbis su Gyčių Viliumi:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.