T. Wallace‘o debiutą įvertinęs A. Trinchieri bedė pirštu į taisytiną komandos problemą

2024 m. rugsėjo 25 d. 22:08
Lrytas.lt
Video
Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris įvertino Tyrone‘o Wallace‘o debiutą ir kartu atskleidė dalyką, kurį jo auklėtiniai turi suprasti, norėdami turėti gerą sezoną.
Daugiau nuotraukų (1)
„Žalgiris“ išvykoje 93:72 įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus ir iškovojo antrąją sezono pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kurie šiuo metu vis dar yra be laimėjimų.
„Lėta rungtynių pradžia, negerai, kad mes buvome pagauti nepasiruošę Jonavos komandos fiziškumui. Pirmasis kėlinys – blogas, likę trys – geri, per kuriuos mes kontroliavome atkovotus kamuolius, ir atrodėme solidžiai.
Pirmąkart davėme žaisti Tyrone‘ui Wallace‘ui, tad tai buvo geras dalykas. Aš manau, kad mes padarėme savo darbą. Vėlgi – turime daug dalykų, kur mes turime tobulėti: rungtynių eiga, išsidėstymas aikštelėje, baudų metimai. Apibendrinant – mes kontroliavome rungtynes 30 minučių ir nusipelnėme laimėti“, – po mačo kalbėjo italas.
Kaip pats A.Trinchieri minėjo, šiose rungtynėse su žaliai-baltais marškinėliais debiutavo Tyrone‘as Wallace‘as.
Gynėjas per 14 minučių aikštelėje pelnė 10 taškų (3/6 dvit., 1/2 trit., 1/3 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir sukaupė 9 naudingumo balus.
Kaip įžaidėjo debiutą ir sugrįžimą į aikštelę vertina A.Trinchieri?
„Aš manau, kad jis parodė savo talentą. Jis kol kas nesigaudo gynybos sistemose, prastai užsiima pozicijas, bet jis bandė. Svarbu, kad jis pagaliau gali žaisti. Jo pirmosios ikisezoninės rungtynės – oficialus mačas“, – teigė A.Trinchieri.
Paklaustas apie tai, ko labiausiai trūksta amerikiečiui, A.Trinchieri išspaudė šypseną.
„Ritmo ir žinojimo kaip žaisti su savo komandos draugais (šypsosi – red.)“, – sakė specialistas.
– Antrame iš eilės mače „Žalgiris“ turėjo lėtą prastą pirmąjį kėlinį. Ar šiame mače buvo panašumu su tomis rungtynėmis, kurias žaidėte Šiauliuose?
– Tiesą sakant, mano visos treniruojamos komandos lėtai pradeda rungtynes. Aišku, daug ką lemia tai, kaip mes treniruojamės. Bet, jeigu mes per likusius kėlinius einame į viršų, viskas yra neblogai. Mes darysime viską, kad patobulintume savo rungtynių pradžią, bet tai nėra ta problema, kuri man kelia didelį nerimą“
– Kur šiose rungtynėse pamatėte progresą?
– Dabar pamačiau nedidelį progresą. Pirmajame kėlinyje negalėjome parodyti savo tikrojo žaidimo, nes jonaviečiai buvo ypač fiziški, buvo švilpiama daug pražangų, buvo daug kontakto.
Pirmajame kėlinyje mes buvome itin minkšti po krepšiu, mes nepataikėme daug laisvų metimų iš po krepšio... mes turime suprasti, kad jeigu mes norime turėti gerą sezoną, būti nepakankamai kietiems bus lemtingas momentas.
– Ką manote apie keturių ratų LKL formatą, kuriame komandoms reikės sužaisti 36 mačus?
Pyyypt, jokios nuomonės.
Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.