Į paniką po pralaimėjo nepuolantis A. Magro: „Kuomet neapsigini, kamuolys tampa sunkesnis“

2024 m. rugsėjo 25 d. 22:04
Interviu
Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipai trečiadienį nepavyko sėkmingai startavo Europos taurės turnyre. Alessandro Magro auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje 69:80 pripažino Stambulo „Bahcesehir“ ekipos pranašumą.
Daugiau nuotraukų (3)
Pirmajame kėlinyje sostinės klubo žiūrovai galėjo mėgautis Anthony Cowano šou. Amerikietis pelnė 15 taškų, o jo vedama „Wolves“ komanda po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 26:23.
Antrjojo kėlinio pradžioje „Vilkai“ pranašumą dar sugebėjo padidinti iki 6 taškų, tačiau tuomet Lietuvos ekipos puolimas sustojo ir rezultatą persvėrę turkai pradėjo kontroliuoti rungtynes.
Dar ketvirtojo kėlinio pradžioje „Vilkai“ turėjo vos 3 taškų deficitą (62:65), tačiau svarbiausiu metu vilniečiai strigo. Svečiai laimėjo atkarpą 15:5 ir palaužė A.Magro auklėtinius.
Po rungtynių „Wolves“ strategas išliko ramus, o kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardijo gynybą.
„Nesame laimingi dėl pirmųjų rungtynių namuose, tačiau tai tik pirmos rungtynės, – po rungtynių kalbėjo A.Magro. – Esame dar tik pačioje pradžioje, o čia yra tarsi maratonas. Turime ištaisyti dar daugybė dalykų. Turime būti kur kas geresni gynyboje. Mes praleidome per daug lengvų metimų ir dėl to negalėjome bėgti į greitą puolimą kaip norėjome, kuomet priešininkai beveik kiekvieną ataką pelno taškus.
Žinome, kad turime dirbti, privalome būti geriau susižaidę. Turime suprasti, ką reikia daryti geriau. Neturėsime per daug laiko galvoti, kadangi ryt turime treniruotę ir jau sekmadienį žaisime dar vienas Europos taurės lygio rungtynes prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį.“
– Antroje rungtynių pusėje pelnėte tiek pat taškų, kiek pirmajame. Sakote, jog dėl gynybos pralaimėjote rungtynes, tačiau gal tai sukėlė problemas ir puolime?
– Turi semtis energijos iš gynybos. Kuomet neapsigini ir esi priverstas nuolatos vytis, kamuolys tampa sunkesnis. Žinoma, mes strigome abiejose aikštės pusėse. Suprantame, jog nežaidėme gerų rungtynių, tai yra svarbu suprasti. Bet pirmiausiai man svarbi gynybos pusė.
– Kas dėjosi jūsų mintyse, kuomet trečiajame kėlinyje pamatėte nukritusį ir už čiurnos susiėmusį Andrew Andrewsą?
– Tikėjausi nesportinės pražangos, kurios nebuvo. Čia nėra tinklinis. Krepšinyje kontaktas yra žaidimo dalis. Labai džiaugiuosi, kad jam pavyko išvengti traumos.
– Anthony Cowanas per pirmąjį kėlinį pelnė 15 taškų, tačiau per likusias rungtynes tik 5. Ar varžovai pradėjo kiečiau gintis ir neleido jam taip lengvai pelnyti taškų?
– Pirmą kartą susitikome su komanda, kuri galėjo pasiūlyti tokius kūnus. Su visa pagarba Jonavos „CBet“, jie nėra gynyboje tokio lygio komanda. Pradžioje A.Cowanui pavyko surasti gerų sprendimų. Turime pažvelgti į tai, kad jis buvo tik vienas iš dviejų vyrukų mūsų komandoje, kuris metė baudos metimus. Tai parodo, jog turime būti agresyvesni. O antroje rungtynių pusėje jis buvo kiek labiau pavargęs nei kiti žaidėjai. 40 minučių žaidime bus momentų, kuomet žaisi geriau nei kitais momentais.
– Tai yra pirmasis pralaimėjimas šį sezoną įskaitant ir draugiškas rungtynes. Kaip keičiasi pokalbis su komanda po pralaimėjimo lyginant su pokalbiu po pergalės?
– Pralaimėjimai yra dalis kelionės. Be abejo stengsimės pralaimėti kiek įmanoma mažiau, tačiau pralaimėjimai, kurie užknisa, yra naudingi. Tuomet pastebi, jog turi būti geresnis. Tai pirmasis pliaukštelėjimas kurį gavome ir kurio nusipelnėme. Mes nieko nekaltiname, į nieką nebedame pirštu ir turime išlikti kartu.
– Kokios reakcijos tikitės iš žaidėjų?
– Tikiuosi, kad jie pademonstruos kitokią energiją ir atsidavimą gynybai. Buvo chaosas, tačiau nemačiau blogo požiūrio pas savo auklėtinius. Turėjome tiesiog blogą vakarą. Tre‘Shawnas Thurmanas prisijungė kiek vėliau ir su juo neturėjome tiek daug treniruočių, tad turime kiek galime greičiau visi priprasti vienas prie kito ir varžytis aukštesniame lygyje.
– T.Thurmanas turėjo labai kvestionuotų momentų gynyboje. Ar jums tai netrukdė?
– Jis, kaip ir kiti žaidėjai, padarė klaidų. Eisime į kitas rungtynes ir stengsimės daryti kiek įmanoma mažiau klaidų.
– Retai būna situacijų, kuomet naujam vyriausiajam treneriui tenka dirbti su buvusiuoju vyr. treneriu. Kiek padeda Nedo Pacevičiaus buvimas komandoje?
– Labai džiaugiuosi savo trenerių komanda. Visi turi savo užduočių ir jis šį sezoną yra atsakingas už kai kurių rungtynių paruošimą. Aš jiems daviau iš tiesų daug atsakomybių.
– Rungtynėse buvo atkarpa, kuomet labai gerai išnaudojote Mareką Blaževičių. Ar ketinate sezono metu ir dažniau jį išnaudoti?
– Taip, sukūrėme kelias geras situacijas, kuomet suradome Mareką. M.Blaževičius labai sunkiai dirba ir jis bus vis svarbesnis šiai komandai. Esu laimingas visų savo žaidėjų darbu treniruotėse. Tikiuosi, jog kitą kartą visi bus labiau pasiruošę tokio lygio varžovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.