Prieš Europos taurės startą akcentus dėliojęs „Wolves“ treneris A. Magro: „Privalome užsitarnauti pagarbą“

2024 m. rugsėjo 24 d. 13:49
Sostinės „Wolves“ klubas pradeda savo antrąjį Europos taurės turnyro sezoną. Ne itin sėkmingai praėjusiame sezone šiose varžybose kovojęs „Wolves“ šįkart startuoja prieš gan palankų oponentą – debiutiniame mače Vilniuje „vilkai“ trečiadienį grumsis su visišku Turkijos čempionato vidutinioku Stambulo „Bahcesehir“, kuris pavasarį net nepateko į šalies pirmenybių atkrintamąsias akistatas. „Mūsų grupė yra tikrai konkurecinga, bet mes pasiryžę žaisti kuo geriau, kad galiausiai pasiektume xtikslą – prasimuštume į atkrintamąsias akistatas“, – prieš turnyro startą aiškino „Wolves“ strategas italas 41 metų Alessandro Magro.
Daugiau nuotraukų (11)
Europos taurė – antrasis pagal rangą Eurolygos rengiamas žemyno klubų turnyras, kurio nugalėtojui įteikiamas vieno sezono bilietas į Eurolygą. „Wolves“ šįkart grumsis A grupėje, o jos varžovais bus ispanų Las Palmo „Gran Canaria“ ir Badalonos „Joventut“, du Stambulo klubai – „Besiktaş“, „Bahcesehir“, italų „Trento“, vokiečių Ulmo „ratiopharm“, Juodkalnijos Podgoricos „Budučnost“, Izraelio klubas Tel Avivo „Hapoel“ ir lenkų Sopoto „Trefl“.
Praėjusį Europos lygos sezone „Wolves“ neįvykdė pagrindinės užduoties ir nepateko į atkrintamąsias varžybas – ekipa laimėjo 8 iš 18 rungtynių ir A grupėje užėmė septintąją vietą.
– Ką galite pasakyti apie būsimą trečiadienio varžovą „Bahcesehir“?, – buvo paklaustas „Wolves“ strategas A.Magro.
– Tai labai gera komanda, puikus trenerių štabas. Bus sunku, nes visi pirmuoju maču siekia įtraukti visą ekipą į kovą. Mes gerbiame visus varžovus, tačiau visada labiau fokusuosimės tieks savimi. Mums reikia kasdien tapti geresniais.
– Europos taurės A grupė grupė yra gan stipri. Ar yra komanda, kuri gali tapti jums rimtu galvos skausmu?
– Mes visus varžovus gerbiame, tačiau baimės nejaučiame. Tiesiog žinome, kad turime ir silpnas, ir stiprias puses. Tad rengiamės tam, kad siektume visus įveikti. Norime sunkiai dirbti kiekvienose rungtynėse ir švęsti laimėjimus.
– Komandos žaidėjams atvykęs teigėte, kad jie turi būti lyg alkani šunys. Ar pajautėte, kokia Lietuvoje yra konkurencija?
– Suprantu, kad privalome savo žaidimu užsitarnauti pagarbą. Ir tai galime padaryti tik jei gerai kovosime, sunkiai dirbsime ir atiduosime aikštėje viską, ką tik galime.
Atsimenu vieną iš pirmųjų klausimų man atvykus, kad jungiuosi prie klubo, kuris neturi istorijos, sirgalių, ir yra ne itin mėgstamas sostinėje.
Atsakysiu aiškiai – mums nerūpi, ką kiti kalba. Mums rūpi tai, ką mes galime padaryti. 
– Koks buvo didžiausias iššūkis pasirengimo sezonui etape?
– Turėjome problemų dėl žaidėjų traumų ir todėl sulėtėjo treniruočių procesas. dar nėra to supratimo tarp krepšininkų, koks turėtų būti.
Tre'Shawnas Thurmanas, Arnoldas Kulboka, Jeffery Tayloras buvo iškritę iš sudėties, tad dabar vis ieškome geriausios kombinacijos geram žaidimui.
– Savaitgalį kalbėjote apie A.Kulbokos sveikatą. Gal yra kokių nors naujienų?
– Jis dirba ties tuo, kad sugrįžtų – nėra taip, kad viskas pasikeičia per kelias dienas. Bet mes laukiame jo, tikimės, kad jo sugrįžimas bus galingas.
– Ar „Wolves“ jau turi savo veidą?
– Aš manau, kad jį atrandame – norime būti agresyvūs ir puolime, ir gynyboje.
– Kokios ambicijos šiam sezonui?
– Asmeniškai aš norėčiau padėti klubui paaugti. Taip pat noriu augti ir pats. Mums reikia tapti stabiliu klubu ir organizacija, kad vertintų „Wolves“ tiek Europos taurėje, tirk Lietuvos krepšinio lygoje.
Naująjame sezone „Wolves“ jau sužaidė pirmąjį oficialų mačą ir LKL čempionate įveikė Jonavos „CBet“ 103:90.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.