Prie Š. Jasikevičiaus prisijungęs B. Marjanovičius gyrė lietuvį: „Neįtikėtinas žaidėjas, nuostabus strategas“

2024 m. rugsėjo 24 d. 15:00
Lrytas.lt
Visai neseniai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahce“ papildė krepšinio pasaulyje dėl savo ūgio ir niekad nedingstančios šypsenos nuskambėjęs Bobanas Marjanovičius, kuris klubui duotam interviu pasidalino mintimis apie naująjį strategą, grįžimo į Europą procesą ir svarbiausią dalyką gyvenime.
Daugiau nuotraukų (1)
36-erių serbas pastaruosius 9 sezonus praleido NBA lygoje, o prieš tai dvejus metus rungtyniavo Belgrado „Crvena zvezda“. Tiesa, prieš prisijungdamas prie Turkijos grando jis turėjo klausimų savo tėvynainiams.
„Pirma konsultavausi su savo agentu. Jam teikiu pirmenybę kiekvienoje situacijoje. Vėliau sekė pokalbiai su Marko Guduričiumi ir Bogdanu Bogdanovičiumi. Dabar aš čia – esu laimingas ir nekantrauju pradėti“, – sakė B.Marjanovičius.
Pernai už Atlanto krepšininkas gynė „Houston Rockets“ garbę, o per 14 sužaistų rungtynių aikštelėje praleisdavo po kiek daugiau nei 5 min. ir fiksavo 3,2 taško bei 2,3 atkovoto kamuolio vidurkius.
224 cm. ūgio centras Stambule sutiks Š.Jasikevičių, kurį apibūdino vien tik gražiais žodžiais.
„Jis (red. – Š.Jasikevičius) buvo neįtikėtinas žaidėjas, o dabar yra nuostabus strategas, – lietuvį gyrė B.Marjanovičius. – Visąlaik sekiau jį. Džiaugiuosi galėdamas dirbti su Š.Jasikevičiumi. Kartais krepšininkų ir trenerių nuomonės gali nesutapti, bet svarbiausia yra rasti bendrą kalbą.“
Per savo karjerą stipriausioje pasaulio krepšinio pirmenybėse serbas rungtyniavo „San Antonio Spurs“, „Detroit Pistons“, „Los Angeles Clippers“, „Philadeplhia 76ers“, „Dallas Mavericks“ ir minėtai Hjustono ekipai.
Per 317 sužaistų mačų NBA lygoje B.Marjanovičius rinkdavo po 5,6 taško ir 3,6 sugriebto kamuolio.
Pabaigai aukštaūgis atskleidė, kas jį daro laimingą. Taip pat prisiminė istoriją iš savo jaunų dienų.
„Už aikštelės ribų man labiausiai patinka džiuginti vaikus. Ypač tuos, kurie domisi krepšiniu ar kita sporto šaka. Kai buvau mažesnis, į stovyklą atvyko vienas garsus krepšininkas ir paspaudė man ranką... Nesiploviau jos 2 dienas, nes negalėjau tuo patikėti. Pasakiau sau: „vau, jis suplojo su manim rankomis!“. Jis manęs nepamiršo ir pralinksmino taip, lyg mylėtų“, – su šypsena veide sakė B.Marjanovičius.
„Fenerbahce“ savo žygį Eurolygoje pradės spalio 4 d., kai namuose priims Pirėjo „Olympiakos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.