Baltijos moterų krepšinio lygoje – divizionai ir sugrįžęs Estijos klubas

2024 m. rugsėjo 23 d. 14:37
Jau sekmadienį kartu su visu moterų krepšinio sezonu prasidės ir kovos 2024–2025 m. „Biosil-Baltijos moterų krepšinio lygoje“ („Biosil-WBBL“).
Daugiau nuotraukų (1)
Per pirmąsias rungtynes susitiks dvi stipriausios praeito sezono Lietuvos komandos – čempionė Vilniaus „Kibirkštis“ ir Karalienės taurės laimėtojas Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“. Rungtynės rugpjūčio 29-ąją sostinėje prasidės 15 val., o jų laimėtojoms atiteks ir Lietuvos „BlueIron“ Supertaurė.
Didžiausia naujojo „Biosil-WBBL“ sezono naujovė – komandos bus suskirstytos į A ir B divizionus.
A divizione kartu su „Kibirkštimi“ ir „Neptūnu-Amberton“ žais dar dvi Lietuvos komandos – praeito sezono „Biosil-WBBL“ vicečempionės iš Klaipėdos LCC Tarptautinio Universiteto bei „Šiauliai-Vilmers“. Elito grupėje taip pat rungtyniaus čempionės titulą ginanti Rygos TTT ir „Liepaja/LSSS“ iš Latvijos bei po metų pertraukos į Baltijos lygą sugrįžusi Estijos ekipa – Talino „TSA/CITYTEED“.
B divizione žais 5 komandos iš Lietuvos (Kauno „Aistės-LSMU“, „Panevėžys“, Vilniaus „Uniclub Bet-Oaks“, Kauno r. „Atletas“ ir „Akmenės kraštas“) ir 3 ekipos iš Latvijos (Daugpilio universitetas, „TTT Riga Juniors“ ir Latvijos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė).
„Biosil-WBBL“ prezidentas Arvydas Klovas sako, kad komandų skirstymas į divizionus buvo būtinas.
„Praeito sezono metu buvo akivaizdu, kad lygos komandos yra labai skirtingo meistriškumo, todėl šio sprendimo reikėjo dėl sportinių priežasčių. Stipriausios komandos turi nuolat žaisti su stipriausiomis varžovėmis, kad tobulėtų, – sakė „Biosil-WBBL“ prezidentas. – Džiaugiuosi, kad į lygą sugrįžo Estijos komanda, leisianti ir išplėsti turnyro geografiją, ir tapsianti nauju iššūkiu Lietuvos bei Latvijos stipriausioms ekipoms. Tikiu, kad Talino komandos sugrįžimas ir žaidimas WBBL taps nauju impulsu viso Estijos moterų krepšinio vystymui.“
Anot A. Klovo, moterų krepšinis susiduria su panašiais iššūkiais visame regione.
„Buvome susitikę su „FIBA Europe“ prezidentu Jorge Garbajosa, jis puikiai informuotas apie „Biosil-WBBL“, mus visokeriopai palaiko ir mato, kad šis projektas yra labai reikalingas, – kalbėjo „Biosil-WBBL“vadovas. – Daug bendraujame su kolegomis iš Latvijos ir Estijos, norime, kad visos šalys būtų maksimaliai įsitraukę į lygos veiklą, nes visų mūsų tikslas yra tas pats – moterų krepšinio vystymas ir populiarinimas.“
„Biosil-WBBL“ A ir B divizionuose komandos žais 2 ratų sistema, o vėliau atkrintamosiose varžybose išsiaiškins finalo ketvertų dalyves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.